League of Legends se stává hitem i v ČR
LoL Novinka League of Legends se stává hitem i v ČR

League of Legends se stává hitem i v ČR

Michal Burian

Michal Burian

12

Zatímco na počátku tohoto roku se zdálo, že herní hit LoL nenajde v našich zemích dostatek zapálených hráčů pro pořádání turnajů, v poslední době se karta úplně obrátila a LoL šlape na paty i tolik populárnímu Counter-Striku.

Reklama

Hlavním motorem těchto změn je zejména zařazení League of Legends do programu Mistrovství ČR v počítačových hrách pro rok 2012, za kterým stojí herní portál PLAYzone.cz. Ten pořádá o prázdninách pravidelné sobotní turnaje, ve kterých mohou jednotlivé pětičlenné týmy získávat body do žebříčku MČR Klasifikace. Do turnajů se pravidelně hlásí více než 250 hráčů, což je velmi podobné číslo, kterého dosahuje i stálice v podobě Counter-Strike 1.6.

„Hned od začátku jsme začali úzce spolupracovat se serverem leagueoflegends.cz, který je jakousi domácí základnou pro všechny hráče LoL u nás. Navštěvují jej jak začátečníci, tak herní profíci a tato spolupráce se nám velmi vyplácí,“ tvrdí editor PLAYzone Michal Nagy.

Opravdový svátek všech domácích nadšenců do League of Legends ale nastane příští víkend. Společnost Samsung, totiž zařadila LoL do programu podzimního turnaje Samsung Euro Championship 2011, který se bude konat ve Varšavě. A právě příští týden startuje na PLAYzone československá kvalifikace, do které se mohou zaregistrovat všichni hráči z České a Slovenské republiky. Vítěz kvalifikace získá právo reprezentovat naše země na závěrečném turnaji a mimo proplacených nákladů se mohou hráči také těšit na štědrou peněžní dotaci, která činí celých 30 tisíc amerických dolarů. Mimo LoL probíhá kvalifikace i ve hře FIFA 11. Naše reprezentace bude mít i zástupce v CS 1.6 a StarCraftu 2.

League of Legends se tak v této době stává velmi výraznou konkurencí pro již zmíněnou Dotu. Černého Petra si s nejvyšší pravděpodobností udrží další podobná hra s názvem Heroes of Newerth, která se v našich končinách příliš neuchytila. Všechny zmiňované hry se ovšem musí mít na pozoru před Dotou 2, na které již několik let pracuje společnost Valve, autoři legendárního Half-Life.

A co vy? Hrajete některou ze zmíněných her? A co si myslíte o příchodu DotA 2, bude mít podle vás úspěch? Dejte nám vědět váš názor do komentářů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama