Leap Motion aneb další Kinect
Novinka Leap Motion aneb další Kinect

Leap Motion aneb další Kinect

Jan Kalný

Jan Kalný

32

Společnost Leap již nějaký ten pátek pracuje na nové technologické hračce, ale o co vlastně jde?

Reklama

Leap Motion vám dovoluje ovládat hru, program, nebo prohlížet web za pomocí vaší ruky a prstů. Jednoduše položíte stylově vypadající, avšak malou krabičku před vaši televizi nebo monitor a pomocí ruky vše ovládáte. A to v jakémkoliv směru, úhlu a kdo ví co ještě. A co je asi největší výhodou, přesnost je základem a přesnost je u Leap Motion perfektní... Alespoň podle lidí, kteří měli možnost si tuto hračku vyzkoušet. Takže není problém si zahrát za snipera pomocí vaší ruky, no koho by to nelákalo.

Hry ovšem budete moci ovládat i pomocí běžných domácích věcí, jako je tužka, hrnek, nebo klidně s tyčkami. To dodává úplně nový směr, větší interakce nejen s vaším prostředím. Je libo v Angry Birds natáhnout "prak" pomocí čínských jídelních hůlek? Není problém! Je libo si napsat dopis pomocí tužky? Není problém! Leap Motion vám opravdu dovoluje dělat vše, všude a vždy.

Výhodou také je, že přístroj bude na USB, takže (i díky velikosti) není problém si ho strčit do kapsy, zajít za kamarádem a pochlubit se jak krásně máváte před obrazovkou.

V den vydání, které není zatím stanoveno, avšak se odhaduje letošní prosinec pro Ameriku, pro Evropu nejspíš první kvartál příštího roku, by měla být do provozu uvedena i služba Leap App Store, díky které si budete moci stáhnout (popř. zaplatit) (ne)placené aplikace, které budete pak moci používat, nebo hrát. To s sebou přináší i možnost registrace vaší osoby pro přístup k SDK nástrojům a následné tvorbě vlastních aplikací.

No, a asi co vás nejvíce zajímá, kolik to bude stát? Mě osobně cena velmi zaskočila, potěšila a dalo by se říct, že i nadchla. Tato technologická hračka totiž bude stát $70, v přepočtu asi 1500 Kč. A upřímně, 1500K č není tolik, alespoň ne za tuto věc.

Na závěr se můžete kouknout na "trailer", předvádějící Leap Motion. Jak si můžete všimnout, ovládání je opravdu snadné, hladké, jednoduché a hlavně padnoucí do ruky. Dle společnosti Leap, je ovládání až 200× přesnější než Kinect.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama