Lednové herní menu 2015
Speciály Článek Lednové herní menu 2015

Lednové herní menu 2015

Michal Burian

Michal Burian

16

PC verze GTA V, Blackhole, Dying Light, Grim Fandango: Remastered, Resident Evil HD Remaster nebo Life is Strange.

Reklama

Nový rok je tu a s ním i očekávání hráčů. Začátek se bude rozjíždět pomalu, ale postupem roku nás čekají opravdu zajímavé a hlavně vyhlížené kousky. Koukáme na tebe Zaklínači 3, Batmane a Uncharted 4. Než se k nám tyhle hry dostanou, projdeme si několika fázemi, kdy někteří hráči budou spíše dohánět resty z minulého roku, zatímco ostatní si budou užívat prosluněné Los Santos v PC verzi Grand Theft Auto V.

Pojďme to ale vzít hezky popořadě a podívat se na hry, které dorazí na trh v průběhu aktuálního kalendářního měsíce. 7. ledna se o slovo přihlásí dříve mobilní tahová strategie Warhammer Quest ve verzích pro PC, Mac a Linux. Ovládat budete tým hrdinů a s nimi prozkoumáte tajemné a nebezpečné dungeony, které jsou náhodně generovány. Setkáte se se všelijakými nepřáteli, včetně zlých goblinů, nebezpečných skřetů a obřích trolů.

Ve stejný den se na PlayStation Plus objeví zdarma samostatné příběhové rozšíření inFamous First Light a The Swapper pro PS4. Dále povedené Prototype 2 a DuckTales Remastered pro PS3 a Duke Nukem 3D: Megaton Edition a Woah Dave! pro handheld Vita.

Na Xbox Live v rámci předplatného GOLD budou následující hry: Od 1. ledna pro majitele konzole Xbox 360 motokrosové závody MX vs. ATV Alive, které 16. ledna nahradí Zaklínač 2. Ten bude na Xbox Live až do konce měsíce. Konzole Xbox One dostane Dark Dreams Don't Die (D4) od tvůrce Deadly Premonition.

Samostatně má Duke Nukem 3D: Megaton Edition dorazit na PlayStation Network přesně 14. ledna ve verzích pro PSV a PS3.

Od 20. ledna si budete moci užívat v další tahové strategii s příměsí RPG, tentokrát jde o Blackguards 2, a zapomenout bychom neměli ani na nadějnou animovanou 2D sci-fi skákačku Blackhole od českého nezávislého týmu FiolaSoft pro PC, Mac a Linux. Na konzole a handheldy až během léta. Dále se vžijeme do bot neschopného viceprezidenta v Citizens of Earth, který musí zachránit svět. Očekávat můžete dávku bizardního humoru na PC, PS4, PS Vita, Wii U a 3DS. 20. ledna se objeví i Resident Evil HD Remaster pro PC, PS4, PS3, Xbox One a X360.

23. ledna zavítáme do pekla v samostatném datadisku Saints Row: Gat out of Hell pro všech pět hlavních platforem.

O tři dny později by se ke slovu mělo přihlásit pirátské akční RPG Raven's Cry, které bylo nespočetněkrát na poslední chvíli odloženo. Moc mu tedy nevěříme a očekáváme spíše průšvih. Ten se snad vyhne zombie apokalypse v podání Dying Light. Techland po Dead Island zkouší štěstí s novou značkou, kde budeme bojovat o zásoby ve dne i v noci. Dying Light se na pultech obchodů objeví 27. ledna pro PC, PS4 a Xbox One. Zapomenout nesmíme ani na Dynasty Warriors 8 Empires na PC, PS4, Xbox One a PS3.

27. leden je vyhlíženým dnem všech počítačových hráčů. Dorazí totiž jejich netrpělivě očekávaná PC verze gangsterské akce Grand Theft Auto V s příběhem Franklina, Michaela a Trevora, stejně tak zábavným multiplayerem v podání GTA Online.

Leden uzavře 27. Grim Fandango: Remastered (PC, Mac, Linux, PS4, PSV), 29. Heroes of Might and Magic III: HD Edition (PC, iOS, Android) a 30. Saints Row 4: Re-Elected (kompilace čtvrtého dílu se všemi DLC pro PS4 a Xbox One) a první epizoda adventury Life is Strange (PC, PS4, PS3, Xbox One, X360) od tvůrců Remember Me, kteří slibují příběh soustředící se na teenagerku Max Caulfield. Ta se po delší době vrací do města Oregon s cílem najít pohřešovanou spolužačku. Caulfield následně zjistí, že dokáže ovládat čas, což má vliv na vše, co se událo. Po zmizelé spolužačce bude pátrat s kamarádkou Chloe.

V dalších měsících se nás bude snažit zlákat Evolve, Resident Evil: Revelations 2, The Order: 1886, Dead or Alive 5: Last Round, Battlefield Hardline, Bloodborne, Mortal Kombat X, Zaklínač 3, Batman: Arkham Knight, Hotline Miami 2: Wrong Number a další hry, ale o nich až někdy později.

Tak zase za měsíc.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama