Legendární PlayStation 2 slaví 19 let
Novinka Legendární PlayStation 2 slaví 19 let

Legendární PlayStation 2 slaví 19 let

Michal Burian

Michal Burian

8
Platformy PlayStation PlayStation 4 PlayStation PlayStation 3

Nejprodávanější konzole v historii.

Reklama

Legendární PlayStation 2 slaví 19 let. Konzole japonské společnosti Sony vyšla ve své domovině přesně 4. března 2000 a až na konci října a na konci listopadu následovala Severní Amerika a Evropa - 26. října v USA a 24. listopadu v Evropě.

Sony jistě na svůj klenot vzpomíná s láskou. Vždyť za pouhé dva dny se v Japonsku prodal jeden milion kusů. V Severní Americe se zase za první víkend prodalo 500 tisíc kusů. Není divu, že PS2 je nejprodávanější konzolí všech dob, chlubí se prodeji přes 157 milionů kusů po celém světě.

Má se za to, že masivnímu rozšíření konzole od Sony hodně pomohlo začlenění DVD přehrávače. Společnost totiž prodávala PS2 za cenu, za kterou se dal v té době sehnat některý z high-end DVD přehrávačů. Takhle jste za stejnou cenu získali herní konzoli a DVD přehrávač v jednom.

Větší mírou se ale na úspěchu podílela rozsáhlá knihovna exkluzivních titulů: God of War, Ratchet and Clank, Sly Cooper, Metal Gear Solid, Final Fantasy X, Gran Turismo: A-Spec, Gran Turismo 4 a i další v čele s Medal of Honor: Frontline, NFS: Underground 1 a 2 a úspěšnou sérií Grand Theft Auto - III, Vice City a samozřejmě San Andreas.

Jaké hry si pamatujete a jaké byly vaše nejoblíbenější?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama