Leslie Benzies, hnací motor série GTA, opouští Rockstar
GTA 5 Novinka Leslie Benzies, hnací motor série GTA, opouští Rockstar

Leslie Benzies, hnací motor série GTA, opouští Rockstar

Michal Burian

Michal Burian

11

Po 15 letech se loučí a odchází z křesla prezidenta firmy Rockstar North.

Reklama

Leslie Benzies, prezident studia Rockstar North a producent každého Grand Theft Auto od třetího dílu, stejně jako westernovky Red Dead Redemption, detektivky LA Noire a akce Max Payne 3, po 15 letech opouští firmu.

Rockstar v prohlášení uvedl, že Leslie Benzies si vzal volno 1. září 2014 a po 17 měsících dovolené se rozhodl, že už se nevrátí. Zatím nevíme, co stojí za tak dlouhým volnem, je to opravdu netradiční. Pravděpodobně jde o nějaké osobní problémy.

Za posledních 15 let odvedl Leslie pro Rockstar spoustu práce: „Společně jsme vytvořili úžasné hry. Leslie nám pomohl vybudovat neuvěřitelný tým lidí, který bude i nadále vytvářet bohaté herní zážitky pro své fanoušky. Leslie zůstane vždy přítelem společnosti a samozřejmě nám bude chybět, ale přejeme mu to nejlepší do budoucna,“ dočteme se v prohlášení.

Benzies se objevil ve společnosti v roce 1998, kdy byl Rockstar znán jako DMA Design. V té době pracoval jako hlavní programátor na hře Space Station Silicon Valley pro Nintendo 64 a první PlayStation. Poté pomáhal s vývojem Grand Theft Auto 3, což je hra, která se zapsala do dějin herního světa. V dalších letech měl prsty ve všech hrách Rockstaru.

Podle Kotaku je teď v čele Rockstar North dvojice Aaron Garbut a Rob Nelson, oba se podíleli na směru Grand Theft Auto V.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama