Letos bude Call of Duty od Sledgehammer Games
Novinka Letos bude Call of Duty od Sledgehammer Games

Letos bude Call of Duty od Sledgehammer Games

Michal Burian

Michal Burian

75

Od letošního roku se na Call of Duty sérii budou střídat tři studia: Infinity Ward, Treyarch a Sledgehammer Games.

Reklama

Společnost Activision ve své finanční zprávě prozradila, že o sérii Call of Duty se od letošního roku budou starat hned tři tvůrčí celky, které budou vyvíjet své vlastní díly. Infinity Ward (Modern Warfare a Ghosts) a Treyarch (Black Ops) doplní Sledgehammer Games. To dříve pracovalo na CoD z pohledu třetí osoby v otevřeném světě. Titul byl nakonec zrušen a tvůrčí celek spolupracovat na minulých dílech s Infinity Ward.

Activision se rozhodl pro tři studia z toho důvodu, že autoři budou mít na jednotlivé díly mnohem více času a budou moci přemýšlet o různých inovacích a nových věcech, které pomohou CoD vyjet ze zajetých kolejí, do nichž se bez nadsázky dostala. Všem třem týmům pak budou pomáhat lidé z externích firem jako je Raven a Neversoft.

Letošní díl tak bude od Sledgehammer Games, které bylo složeno z bývalých vývojářů Dead Space a Dante's Inferno.

Připomeňme, že Rob Valdivia ze Sledgehammer na svém LinkedIn profilu uvádí, že pracuje na novém Modern Warfare s fotorealistickými vizuální efekty. Tak uvidíme, zda se to potvrdí. Novému Modern Warfare nasvědčuje i obrázek na stránkách studia, který nevypadá jako by byl z budoucnosti nebo minulosti. Takže nás s největší pravděpodobností čeká další díl z přítomnosti.

Bobby Kotick, šéf Activisionu, investorům řekl, že v roce 2014 očekává nejlepší Call of Duty všech dob. Podle všeho měli Sledgehammer dostatek času, aby připravili plnohodnotný díl se vším všudy. Bohužel, vydavatel chce stále po vývojářích přípravu velkých i malých dodatečných balíčků, které podle jejich slov budou znamenat velké zisky. Není se čemu divit, Call of Duty je v Severní Americe už pět let po sobě nejprodávanějším titulem.

Dá se očekávat, že letošní Call of Duty vyjde minimálně na PC, PlayStation 4, Xbox One, PS3 a X360. Opět v listopadu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama