Letošní Call of Duty se vrátí ke kořenům
Call of Duty Novinka Letošní Call of Duty se vrátí ke kořenům

Letošní Call of Duty se vrátí ke kořenům

Martin Cvrček

Martin Cvrček

46

Jádrem hry bude opět tradiční boj, takže se můžeme rozloučit se sci-fi zasazením, které hráčům loňského Infinite Warfare příliš nesedlo.

Reklama

Série Call of Duty je stále velmi úspěšný a zatraceně výdělečný počin, o tom zkrátka nemůže být pochyb. Faktem ale je, že prodejnost jednotlivých dílů klesá. Hovořilo se dokonce o tom, že v době vydání se prodalo o 50% méně kopií loňského Infinite Warfare než Black Ops 3 z roku 2015. Rozhodně nešlo o takový úspěch, jak možná mnozí očekávali.

Světe div se, tento fakt potvrdil Amrita Ahuja z Activisionu na setkání s investory. Podle jeho slov se z Infinite Warfare od nové podoby studia Infinity Ward skutečně nevyklubal takový hit, jaký ve společnosti čekali. I proto si nejspíš někdo konečně uvědomil, že sci-fi zasazení v Call of Duty, s nímž se setkáváme od dob Black Ops 2 z roku 2012, už mají hráči plné zuby a chtějí změnu. A ta přijde.

„V roce 2017 se Activision vrátí s Call of Duty zpět k jeho kořenům a tradiční boj bude opět centrem zájmu,“ prohlásil Ahuja.

Otázka samozřejmě zní, jaké kořeny má zástupce Activisionu na mysli. Ihned se nabízí návrat do druhé světové války, v níž série Call of Duty začínala. Nezapomínejme však na to, že Activision už mnohokrát prokázal, že jeho paměť není kdovíjak dlouhodobá, což znamená, že tamní manažeři mohou jako kořeny klidně vnímat až Call of Duty 4: Modern Warfare či Modern Warfare 2 a jejich zasazení do současnosti.

Je však třeba podotknout, že na letošním Call of Duty pracují lidé ze studia Sledgehammer Games, tvůrci Advanced Warfare z roku 2014. Ti několikrát koketovali s konceptem takřka hororového Call of Duty z dob války ve Vietnamu. Že by se konečně podařilo tento nápad prosadit?

Hlavní ale je, že už je očividně konec sci-fi zasazení, konec jetpackům, exoskeletům, běhání po stěnách a dalším věcem, které sluší spíš sérii Titanfall od Respawnu, v níž je tohle všechno zpracováno mnohem lépe. Ať už se Call of Duty vrátí do druhé světové války, do Vietnamu nebo do současnosti, dá se rozhodně očekávat, že tentokrát budou hráči zase trávit většinu času s nohama pevně na zemi. A tak to má být. Nyní nezbývá než doufat, že budou trávit víc času hraním než prohlížením nabídky mikrotransakcí, které mají nemalý podíl přinejmenším na klesající oblibě série.

A aby bylo jasno, je silně nepravděpodobné, že za tento na pohled náhlý obrat může Battlefield 1 od DICE, který zlákal mnoho hráčů čistě svým zasazením do doby první světové války. Na letošním Call of Duty se pracuje už třetím rokem a Battlefield 1 byl oznámen a vydán teprve loni, takže Activision má určitě tuhle změnu v plánu už hezkých pár let. Pravděpodobně dlouho tušili, že jim to sci-fi nevydrží věčně, a přijetí Infinite Warfare jen potvrdilo, že letos na to mohou jít tím správným způsobem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama