Lewis Hamilton ve vašem týmu F1 2020
F1 2020 Novinka Lewis Hamilton ve vašem týmu F1 2020

Lewis Hamilton ve vašem týmu F1 2020

Marek Tvrdý

Marek Tvrdý

3
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Sedminásobný mistr světa může být ve vašem týmu v F1 2020.

Reklama

V neděli Lewis Hamilton vyhrál velkou cenu Turecka a současně se tak stal posedmé mistrem světa Formule 1. Tím dorovnal rekord Michaela Schumachera. A díky aktuální opravě chyby ve videohře si můžete najmout Lewise do svého týmu v režimu MyTeam.

Oficiální videohra F1 2020 tento týden obdržela aktualizaci 1.13, která sice opravuje spoustu chyb ve hře, ale bohužel nepřináší nic zásadně nového krom dalších oblečků, rukavic, helem, vítězných animací a barevných verzí závodních monopostů v rámci nové třetí sezóny Podium Pass.

K chybějícím tratím se tvůrci vyjádřili, že nemají potřebná data a jejich vytvoření by trvalo mnoho měsíců; v některých případech až rok. Je totiž nutno nejen udělat profil tratě, ale také umístit správně kamery pro opakované záběry. A hlavně optimalizovat umělou inteligenci, aby dokázala na takové trati správně jezdit a předjíždět. Proto videohra F1 2020 obsahuje pouze tratě původně naplánované a neodpovídá skutečnému kalendáři.

Tratě v F1 2020 - chybějící i nadbytečné

Abych trochu napomohli hráčům prožít si jízdu v monopostu na aktuálních tratích v seriálu Formule 1, před nedávnem jsme pro vás připravili seznam her, ve kterých si můžete na daných tratích zajezdit. Jelikož studio Codemasters již na jaře upravovalo hru podle zpětné vazby skutečných pilotů F1, je možné, že by se některé z letos chybějících tratí mohly objevit ve hře příští rok. Otázkou je, co na to řekne nový majitel Codemasters, společnost Take Two vlastnící vydavatelské domy Rockstar Games a 2K.

Jelikož došlo ke zrušení původně na příští rok přesunutého závodu na zcela nové trati ve vietnamské Hanoi, nastala zajímavá situace. Ve hře F1 2020 máme trať, na které se nikdy nejel závod Formule 1 a v blízké budoucnosti není ani plánován.

Že tvůrci skutečně potřebují data ze závodů ostatně potvrdil nedělní závod v tureckém Istanbul Parku, kde deset dní před závody položený nový asfalt zcela změnil chování povrchu oproti poslednímu závodu F1 z roku 2011 a formulím to v pátek klouzalo jako na ledě. Mnoho pilotů kvůli tomu kritizovalo pneumatiky Pirelli. Ale sobotní a nedělní déšť pak znovu změnil chování povrchu. Nakonec se zelené pneumatiky typu Intermediate ukázaly jako ta správná volba a Lewis Hamilton s nimi dokonce dokázal vydržet 50 kol až do cíle.

Obsah aktualizace

Poslední patch pro F1 2020 přinesl zobrazování penalizací přímo na HUD (a to jak v závodě, tak ve spectator mode) a zvyšuje počet míst pro umístění reklamy na vozech na 11. Dále se při závodech již správně zobrazuje typ pneumatik použitých v trénincích. Hráči již neobdrží na holandském okruhu Zandvoort varování o krácení trati při vjíždění do boxové uličky při nastavení přísných pravidel. Taktéž je opravena chyba, kdy hráč dostal penalizaci za předjíždění v době jízdy za Safety Car či v době Virtual Safety Car, i když ve skutečnosti vracel pozici protivníkovi.

Tentokrát jsme se nedočkali žádných oprav polepů formulí ani helem. V minulosti patch 1.12 opravil v F1 2020 polepy monopostů týmů Ferrari a Red Bull a aktualizoval helmy Lewis Hamiltona a Valtteriho Bottase. Aktualizace 1.09 opravila reklamu na monopostech u většiny týmů (McLaren, Racing Point, Alfa Romeo, Red Bull, Renault a Williams). Patch 1.06 přinesl krom správných rukavic Sergio Pereze a Lance Strolla také černý oblek pro oba piloty Mercedesu. A také černou verzi samotné formule Mercedes-AMG F1 W11 EQ Performance, kterou si fanoušci videohry velice žádali. Současně se změnila startovací obrazovka hře, kde je Lewis Hamilton již v černé kombinéze. Avšak v intru hry zůstal stříbrný Mercedes, tak jak ho známe z minulých let.

Třetí sezóna Podium Pass

Ve středu 19. listopadu začala v F1 2020 nová již třetí osmitýdenní sezóna s novými odměnami v Podium Pass. Zatímco minulá druhá sezóna měla téma "Konec rasismu" a "WeRaceAsOne", aktuální třetí sezóna F1 2020 bohužel jasné téma nemá. Ve videu se můžete podívat na některé z nových barevných kombinací monopostů, oblečků, helem a vítězných animací.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama