Live-service hry od Sony se budou navzájem lišit, říká Hermen Hulst
Novinka Live-service hry od Sony se budou navzájem lišit, říká Hermen Hulst

Live-service hry od Sony se budou navzájem lišit, říká Hermen Hulst

Filip Svoboda

Filip Svoboda

2
Platformy PlayStation PlayStation 5 Windows PC

PlayStation má ve vývoji řadu live-service titulů.

Reklama

Po dlouhých letech, kdy se Sony vyznačovalo vydáváním převážně jednorázových singleplayerových zážitků, se připravuje na vypuštění několika live-service titulů v následujících letech. Společnost tomu přizpůsobila i svoji obchodní strategii, koupila trojici studií Bungie, Haven a naposledy Firewalk. Na hře jako servis pracuje ale také například Naughty Dog, půjde o multiplayerové The Last of Us. O tom, jak s obchodním modelem Sony naloží, mluvil s redaktory Games Industry šéf PS Studios Hermen Hulst.

„Existuje riziko, že o live-service hrách budeme mluvit obecně - jako by šlo o jediný žánr nebo dokonce jediný obchodní model. PlayStation Studios vytvářejí celou řadu her, které by se daly označit jako live-service, a to v různých žánrech, s různým časovým rozvrhem vydávání a v odlišných měřítcích,“ říká s důrazem na to, že jednotlivé tituly se budou odlišovat a mířit budou i na rozličné skupiny hráčů.

Prezident herní divize Sony se otírá i o vydávání her na PC: „V posledních letech jsme dosáhli významného pokroku při vydávání her na PC, takže pokud to pro hru a studio dává smysl, je to skvělá možnost. Je to však rozhodnutí, které budeme dělat vždy pro konkrétní hru.“ Pokud se na plánech nic nezměnilo, hry od zmiňovaných týmů Haven a Firewalk vznikají současně s verzí pro PlayStation i na PC. Hulst už vydání live-service her na PC v day one dříve připustil.

„Budeme i nadále investovat do budování nových AAA vývojářských týmů a zároveň zlepšovat prostředí, ve kterém hry vznikají, abychom zvýšili svůj pozitivní vliv na herní průmysl,“ komentuje Hulst nákupní strategii.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama