Lords of the Fallen sice v 60 FPS, ale pouze v upscalovaném 1080p
Novinka Lords of the Fallen sice v 60 FPS, ale pouze v upscalovaném 1080p

Lords of the Fallen sice v 60 FPS, ale pouze v upscalovaném 1080p

Jan Urbančík

Jan Urbančík

22
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Vývojáři si pochvalují UE5, hráče však režimy na konzolích nepotěší.

Reklama

Očekávaný nástupce akčního RPG Lords of the Fallen, nesoucí úplně stejný název, se pomalu blíží. Vývojáři ze studia Hexworks nedávno uspořádali akci, kde si hru novináři mohli vyzkoušet, přičemž report z ní přinesl magazín Wccftech, jenž se, jako vždy, zaměřil na technickou stránku.

Autoři si velmi pochvalují Unreal Engine 5, který pro vývoj využili. Ať už jde o systém Lumen, jenž se stará o nasvícení, Nanite, díky němuž může mít hra mnohem vyšší kvalitu detailů bez větší ztráty výkonu, či technologie Chaos, která má na starosti fyziku. Díky všem těmto funkcím byl vývoj jednodušší a zároveň celkový vizuál mnohem lepší. Zadarmo to ale nebylo a odnesly to jiné aspekty.

Tvůrci sice nedávno prozradili, že hra poběží na konzolích v 60 FPS, jenže to ještě nedodali, za jakou cenu. Wccftech přinesl informaci, že hra nabídne dva režimy: Quality míří na upscalované 1440p ve 30 FPS, Performance režim pak na upscalované Full HD (1080p) v 60 FPS. Jaké bude interní rozlišení, z něhož se má obraz upscalovat, jsme se bohužel nedozvěděli. Zároveň neznáme ani použitou technologii, ale dá se předpokládat, že půjde o FSR 2 od AMD.

Zároveň není úplně jasné, jestli výše zmíněné režimy platí i pro Series S. Vývojáři sice dříve avizovali, že i na této konzoli hra poběží v 60 FPS, ale pokud by mířila také na stejné rozlišení, musela by mít opravdu hodně osekané detaily, případně samozřejmě ještě agresivnější upscaling.

Co na představené režimy říkáte vy, stačí vám takové rozlišení, pokud je to daň za jinak výrazně lepší kvalitu detailů či nasvícení?

Lords of the Fallen vychází 13. října na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X|S.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama