Má Ubisoft už dlouho nalinkovanou budoucnost Assassin’s Creed?
Novinka Má Ubisoft už dlouho nalinkovanou budoucnost Assassin’s Creed?

Má Ubisoft už dlouho nalinkovanou budoucnost Assassin’s Creed?

Michal Burian

Michal Burian

53

Už od dob AC: Black Flag jsme mohli vědět, kde se budou nové díly odehrávat. Kam nás zavede budoucnost? Vypadá to na vyhlížené Japonsko.

Reklama

Vydavatelské společnosti se v dnešní době nepouštějí do velkých rizik. Když investují nemalé finanční a časové prostředky do nové značky, nemyslí pouze na první díl, ale představují si, jak by mohly vypadat další díly. Stejný přístup vidíme i u Assassin’s Creed. První díl vyšel v roce 2007 a od té doby jsme se dočkali mnohých dalších her, některé byly povedené, zatímco jiné méně. Ať tak či onak, stále se velmi dobře prodává, což vede Ubisoft k tomu, že produkuje další a další tituly se jménem Assassin’s Creed.

S pirátským dobrodružstvím Assassin’s Creed 4: Black Flag si fanoušci mohli zakoupit i oficiální art book. Ten detailně prozkoumal fanoušek Cornik22 a všiml si několika zajímavostí. Grafici v této knížce odhalují budoucnost značky.

Pokud by se vám art book dostal do rukou, můžete si prohlédnout katedrálu Santa Maria del Fiore, která se objevila v Assassin’s Creed 2. Teď ale k tomu nejdůležitějšímu, z art booku bylo možné vyčíst, že v budoucnu se podíváme do Paříže a Londýna - katedrála Notre Dame signalizovala loňské Assassin’s Creed: Unity a Big Ben zase letošní Assassin’s Creed Victory.

V art booku jsou ale ještě dva obrázky, které nelze moc identifikovat. Jeden ukazuje budovu připomínající kostel, což by mohlo směřovat k původnímu Assassin’s Creed nebo Assassin’s Creed 3. A konečně poslední obrázek nás směřuje k čínské, japonské nebo indonéské architektuře. Spíše bych se přikláněl k japonskému chrámu.

Nebylo by tak velkým překvapením, kdybychom v roce 2016 v Assassin’s Creed navštívili Japonsko, o kterém se dlouhou dobu spekulovalo. Kreativní ředitel Assassin’s Creed 3 Alex Hutchinson sice tehdy řekl, že by Japonsko bylo příliš nudné pro sérii. Později ale svůj postoj přehodnotil, protože se v Japonsku moc her neodehrává.

Ubisoft Montreal si v letošním roce dává od Assassin’s Creed odpočinek, aby mohl tvůrčí celek popřemýšlet, experimentovat a inovovat. Šanci tak dostalo studio Ubisoft Quebec, které nás letos poctí návštěvou prostřednictvím Assassin’s Creed: Victory odehrávajícího se ve viktoriánském Londýně.

„Díky Animu je celá lidská historie našim velkým hřištěm," vzkázal do světa před časem kreativní ředitel Black Flag Jean Guesdon. Ten se před rokem nechal slyšet, že feudální Japonsko zůstává jedním z mnoha časových událostí a míst pro budoucí díl.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama