Mafia 3 nejrychleji prodávanou hrou v historii 2K Games
Novinka Mafia 3 nejrychleji prodávanou hrou v historii 2K Games

Mafia 3 nejrychleji prodávanou hrou v historii 2K Games

Michal Burian

Michal Burian

33

Bohužel jsme se nedozvěděli, kolik se prodalo kusů Mafie III. Víme akorát, kolik jich vydavatel dodal do obchodů.

Reklama

Společnost 2K Games do obchodů po celém světě vyexpedovala za první týden 4,5 milionů kusů hry Mafie 3. To z očekávané gangsterky dělá nejrychleji prodávanou hru za první týden v historii 2K Games. To znamená, že se Mafii 3 v prvním týdnu dařilo lépe než hrám ze série NBA 2K, Borderlands nebo BioShock. Jen škoda, že jsme se nedozvěděli, kolik kusů se Mafie 3 skutečně prodalo.

Strauss Zelnick, generální ředitel Take-Two, přiznal, že hodnocení v recenzích měla Mafie 3 nižší než by si přáli, přesto se hra v prvním týdnu skvěle prodávala. Nezapomněl zmínit, že Mafie 3 není jedinou hrou, u které jsou anomálie v systému recenzí. S největší pravděpodobností tím reagoval na rozhodnutí Bethesdy poskytnout novinářům hru jen den před vydáním - stejně to bylo u Mafie 3.

Na Grand Theft Auto V přesto Mafie 3 nemá. Take-Two se před investory pochlubili, že se vyexpedovalo již 70 milionů kusů GTA V od Rockstaru. K dobrým finančním výsledkům pomohla také Civilization VI, která za krátký čas prodala milion kusů. Vydavatel je spokojen také s kolekcí BioShocku, prý si v prodejích vedla lépe, než očekával, ale přesná čísla nezveřejnil.

Závěrem Zelnick zopakoval, že Take-Two nemá v plánu investovat peníze do vývoje her určených pro virtuální realitu - HTC Vive, PlayStation VR nebo Oculus Rift.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama