Mafia 3 oficiálně oznámena
Novinka Mafia 3 oficiálně oznámena

Mafia 3 oficiálně oznámena

Martin Cvrček

Martin Cvrček

299

Představení se dočkáme příští týden, konkrétně 5. srpna. <strong>Aktualizováno o pár detailů o přítomnosti českých zaměstnanců ve studiu Hangar 13.</strong>

Reklama

Aktualizace: Kolegové ze serveru Hrej.cz informují o tom, jak je to vlastně se spekulovaným zastoupením českých vývojářů ve studiu Hangar 13, které má vývoj Mafie 3 na svědomí.

Studio zaměstnává například Jana Kratochvíla, Michala Janáčka, Ondřeje Vévodu, Tomáše Mádra a Tomáše Jelínka, kteří pracovali už na Mafii 2, a podle všeho jsou na docela významných postech, ze kterých už mohou do vývoje hry mluvit a případně do něj promítnout zkušenosti z vývoje druhého dílu.

Konkrétně jde o pozice vedoucího programátora, vedoucího skriptaře, vedoucího programátora gameplay složky, vedoucího grafika postav a vedoucího softwarového inženýra. Pětinu z celkového počtu zaměstnanců studia dokonce tvoří bývalí zaměstnanci 2K Czech.

To nám dává naději, že by ve vývoji Mafie 3 stále mohl být znatelný jistý vliv českých vývojářů a veteránů z 2K Czech. Je ale třeba podotknout, že to stále nic nemění na otázce české lokalizace v podobě dabingu. Programátoři či grafici by jen těžko mohli rozhodovat o věcech určených pouze pro český trh. Možnost lokalizace bude s největší pravděpodobností záviset na samotném 2K a případně na českém distributorovi, určitě ne na zaměstnancích studia Hangar 13.

Původní zpráva (14:11): Tak je to konečně tady. Tento rok začíná být opravdu bohatý na oznámení dlouho očekávaných sequelů a po Falloutu 4 přichází na řadu pokračování české Mafie. Mafia 3 je tímto oficiálně oznámena.

Zatím bohužel o hře nevíme nic pořádného. Víme jen to, že na hře pracuje nedávno založené studio Hangar 13 a snad se na ní podílí také 2K Czech (bývalé Illusion Softworks). Na oficiálním webu vidíme jen logo studia Hangar 13, které sídlí v Novatu v Kalifornii, ale na webu je i zmínka o 2K Czech. Jako vývojář je ale v tuto chvíli označeno jen studio Hangar 13 a celkově se zdá, že vývoj je primárně v rukou Američanů. Hangar 13 nicméně podle všeho zaměstnává i některé bývalé zaměstnance 2K Czech.

Zatím však neznáme platformy nebo dobové zasazení. Jak se ale můžete přesvědčit z prvního obrázku, logo hry působí docela moderně a ta auta v pozadí také nebudou žádné veterány. Všimnětě si i siluet stromů a postav. Obrázek celkově působí dost jižanským dojmem a zasazením do 70. nebo 80. let, což by mohlo potvrdit starší spekulace plynoucí ze snahy 2K najít dabéry hlavních postav.

Na plnohodnotné odhalení hry si budeme muset počkat do příštího týdne, konkrétně do 5. srpna. Ve 14:00 našeho času bychom se měli dočkat prvního traileru.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama