Mafia 3 se blíží. Kolik se u nás prodalo druhého dílu?
Novinka Mafia 3 se blíží. Kolik se u nás prodalo druhého dílu?

Mafia 3 se blíží. Kolik se u nás prodalo druhého dílu?

Michal Burian

Michal Burian

35

Mafie se stala v Česku a na Slovensku doslova fenoménem.

Reklama

V pátek vychází velmi sledovaný třetí díl Mafie ve verzích na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Od roku 2002, kdy vyšel první díl nesoucí název Mafia: The City of Lost Heaven, se toho hodně měnilo. Jedno ale zůstává, značka Mafia se stala v Česku a na Slovensku doslova fenoménem. První díl od vývojářského studia Illusion Softworks v čele s designérem Danielem Vávrou získal v České republice i ve světě vysoká hodnocení od hráčů i kritiků.

„Od doby vydání prvního dílu se mnohé změnilo. Druhý díl vyšel pod taktovkou společnosti 2K Czech. U třetího dílu hry Mafia se vývoj přesunul do americké Kalifornie pod vývojářskou společnost spadající pod 2K Games – Hangar 13. I přesto, že k vývoji hry dochází mimo Českou republiku, se na hře podílí mnoho českých vývojářů a i nemálo těch, kteří stáli u samotného zrodu této legendy,“ dočteme se v tiskové zprávě Cenegy.

„Hry Mafia představují jedny z nejlépe prodávaných titulů vůbec. Druhý díl v Česku doslova trhal rekordy – jen Cenega Czech prodala napříč různými edicemi a platformami více než 140 000 kusů. Nutno podotknout, že toto číslo stále narůstá a nezahrnuje digitální prodeje, ani tzv. šedé dovozy. Navíc byl na určitou dobu prodej pozastaven.“

Příběh Mafie 3 se odehrává v ulicích New Bordeaux v 60. letech.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama