Mafia 3 se pokusí vyjasnit některé nejasnosti v Mafii 2
Novinka Mafia 3 se pokusí vyjasnit některé nejasnosti v Mafii 2

Mafia 3 se pokusí vyjasnit některé nejasnosti v Mafii 2

Martin Cvrček

Martin Cvrček

32

Tvůrci ze studia Hangar 13 události Mafie 2 neignorují, naopak se na ně snaží navázat, což by mělo vyústit ve vyjasnění nezodpovězených otázek.

Reklama

Pokrytí Mafie 3 magazínem GameInformer přináší první ovoce, jak dokazuje server Gamespot. Ten upozornil na několik informací z magazínu, z nichž nejdůležitější je vyjádření kreativního ředitele Hadena Blackmana na otázku návaznosti hry na styl a události Mafie 2.

„Nakonec budete mít pocit, že je to skutečný zážitek z Mafie a skutečný příběh Mafie. Lidé se obávají, že prostě ignorujeme Mafii 2, ale nic nemůže být vzdálenější pravdě. Z hlediska vyprávění děje se rozhodně věnujeme tomu, abychom se ujistili, že bude množství otázek o Mafii 2 zodpovězené v Mafii 3.“

Už z dřívějška víme, že by Mafia 3 měla zodpovědět tu nejčastěji kladenou otázku, tedy jaký osud potkal Joea Barbara po kontroverzním konci Mafie 2. Těch odpovědí ale zjevně bude víc.

Vedoucí scénárista William Harms se dále vyjádřil k otázce rasismu, především s ohledem na samotného hrdinu Lincolna Claye a kontakt s policií. Podle jeho slov mají zástupci zákona odrážet dobu i lokalitu, tedy rok 1968 na jihu Spojených států. To znamená, že to s nimi Lincoln kvůli barvě pleti nebude mít lehké.

Haden Blackman však dodává, že se v otázce rasismu v příběhu Mafie 3 nesnaží být příliš provokativní: „Nesnažíme se o senzaci. Umění je ale podnětné. Veškeré dobré umění vás nutí přemýšlet a zůstává s vámi. Pokud v určitém smyslu dokážeme být podnětní bez toho, abychom byli provokativní, tak si myslím, že jsme odvedli svou práci.“

Tvůrci zdůvodňují i to, proč je vlastně Lincoln Clay míšenec. Tahle skutečnost má podtrhnout pocit, že Lincoln nikam skutečně nepatří a je opravdový outsider. Ve městě s ním většinou zachází jako s černochem, ale i ve společnosti lidí z černošského gangu má kvůli smíšenému původu pocit, že není tak úplně jedním z nich.

Teorie, že je Lincoln potomkem někoho z italsko-americké mafie z předešlých dílů, je ale silně nepravděpodobná. Tvůrci sice identitu rodičů tají, ale podle všeho pochází z Dominikánské republiky, nemají italský původ. Takže teorii, že je Lincolnovým otcem Joe Barbaro, nejspíš můžeme definitivně shrnout ze stolu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama