Mafia III +půlnoční prodej, první pohled
Blogy čtenářů Článek Mafia III +půlnoční prodej, první pohled

Mafia III +půlnoční prodej, první pohled

Playman ...

Playman ...

Mafia. Srdcová záležitost. Pro mě hra, kterou miluju celou svou duší až do morku kostí. Co na třetí díl série říkám a jaký byl půlnoční prodej této…

Reklama

Mafia. Srdcová záležitost. Pro mě hra, kterou miluju celou svou duší až do morku kostí. Co na třetí díl série říkám a jaký byl půlnoční prodej této hry? To vše se dozvíte v dnešním článku.

 

Minusy hry

 

-          Cower mechanika je na docela špatné úrovni

-          Nerozumím tomu proč např. nejdou přelézat zdi a některé části hry jsou striktně koridorové.

-          Když vjedete s autem do vody, umřete. Nelze z něj vylézt a plavat. Toto negativum se mi stalo pouze jednou jedinkrát, takže vlastně neplatí.

-          Absolutně chybí savy *checkpointy, opět, nwm proč tomu tak je. Je otrava, pokud jste v jedné misy ty prostitutky osvobodili a pak vám hra spadne a vy musíte všechno odznova, mluvit se všema charakterama zase znova a až poté dělat to misi zase znovu, TO JE OTRAVA, to tam fakt nemá být!

Malé plus mají za to, že když jste v garáži, rádio vám nehraje zcela přesně. Stejně tak jako v reálu. Filmečky se autorům vážně povedly, osobně jsem si při jejich sledování rochnil blahem.

 

 

Hra vám dává informace postupně, jak dále postupujete v příběhu, tak dále se dostáváte k dalším dílům skládanky, až vám z toho postupně vyjde ucelená mozaika, či ucelený obrázek chcete-li. Celý twist příběhu je většině hráčů již dopředu znám z dřívějších trailerů a herních videí a sice nepovedená /spoiler alert* vražda hlavního hrdiny Lincolna Claye a vyvraždění celé jeho imaginární rodiny, což vyústí v jediné a sice; vendetu Lincolna Claye. Lincoln se bude postupně snažit o zlikvidování celé Marcanovi společnosti.

Je to čistá hratelnostně hra říznutá s The Godfather, tedy prvním i druhým dílem. Vývojáři jakoby se inspirovali čistě Kmotrem a věci, co šly udělat v Mafii II. Nyní udělat nejdou. Nejde nejenom natankovat, umýt auto, prostě nic. V současnosti nevíme co přidají jako DLC ale doufejme, že tento neutěšený stav časem změní.

 

Nerozumím tomu, jak někteří redaktoři na herním poli – mohou ohodnotit jako skvělou hru koridorovou, nudnou a stále se opakující střílečku. Tato hra je z jejich pohledu nejen nadprůměrná ale i skvělá (8z10), naproti tomu, Mafia III má mnoho hratelnostních principů jakož i chyb, to bezesporu ale je to hra v otevřeném světě, ve kterém se můžete volně pohybovat jak je libo, takže je pochopitelné, že se nějaká chyba objeví. Tu samozřejmě časem opraví, budou-li se o ni starat a já věřím, už jenom pro jejich vlastní dobro, že ano – hru opraví. Strhat hru jenom pro to, že má hloupou AI (umělou inteligenci) protivníků a repetitivně pojaté úkoly typu zabij, obsaď / přiděl a tak pořád do kola, to samozřejmě můžete. Je to váš subjektivní názor, vaše subjektivní recenze.

 

Tu AI bych ještě toleroval, byť za dva roky plného vývoje, bych si přiznávám představoval mnohem lepší. Shrňme si to: První díl Mafia: The City of Lost Heaven měla na svou dobu AI nejlepší. Druhý díl dopadl stále ještě v tomto směru dobře, standardně. A Mafia III? Nepřátelé jsou jako ovce na porážku. Můžete je klávesou q drtit, klidně triple kill v řadě. AI bez života, nechovají se ani jako lidi. ALE CO NETOLERUJI JE NUDNÉ MĚSTO! A dokonce aby to udělali ještě

absurdnější, VĚCI CO FUNGOVALI VE DRUHÉM DÍLE, nefungují v tom následujícím třetím! Pryč je myčka aut, opravna aut (kde jste si mohli měnit licenční značky a barvu karoserie, příp. kola a tunit motor a výkon) pryč! Město mělo být podle slibů živé a mnohem lepší! A oni to takhle zkazí. Proč tam nedali obchody se zbraněmi kde by jste ty zbraně mohli krást a zpřístupňovat si je? Takhle veškeré zbraně musíte řešit přes Casandřina poskoka neboli přes vysílačku a dodávku se zbraněmi! Ano je to pohodlné řešení, amíkovského stylu. Ale každý z těch 130 čechů co na hře pracovali by se měli stydět, že nedokázali prosadit a dát do hry více hratelnostích prvků, které by hru oživilo hlavně to město je takto absolutně holé, bez života, skoro mrtvé.

Ale co mají uděláno dobře; filmečky a cutscény! Jsou parádní a zatím mě ani jedna část nezklamala. Mám nahráno zatím 19.5 hodiny, píše steam. Spoiler: "Prohodil jsi Derazia oknem jeho apartmánu" Zde jsem skončil.

 

Na recenzi to ještě není, nicméně na první dojmy ano! Hru hodnotím jako dobrou, i přes své chyby, tupou AI, není co dělat ve městě, (jak se bavit mimo vedlejších úkolů), ale to nemá zvládnuté ani GTA V.

Půlnočka v Xzone

 

V noci 6.října na 7. října proběhla v Xzone, herní obchod, akce prodeje hry Mafia III. Čekal jsem v té zimě dvě a půl hodiny. Našli se i tací, co čekali od rána, tedy celých 12 hodin. Někteří pokládají za čiré bláznovství čekat na cokoli, byť i jedinou minutu, v tomto nečase. A raději se prospí a pro hru si přijdou až druhý den, nebo ještě lépe, nikam nechodí a hra jim přijde digitálně. Chápu obě strany. Pocity ve skrze pozitivní mám z té akce, jenom si dovolím jedno rýpnutí, ono by je zabilo pouštět ty lidi o pár minut dříve? Ale to zas tak nevadilo. A byl tam i Ondřej Broukal z bývalého game page. Razím takový názor, že pokud je to má oblíbená hra, na kterou se těším roky dopředu, tak právě takováhle akce má své opodstatnění. Pro příště bych uvítal, pokud by se bonusové předměty nedávali pouze na základě toho, kdo dřív přijde, ten dřív bere, ale také na základě soutěží, třeba vědomostních. Ale chápu, že při takovém množství lidí by to šlo jen ztuha, buďme realitsti.

A na závěr, pro ty co neví co s pěnězma, hoďte si do googlu či seznamu: „Podpořte Klokánky – pánská trika s motivem Matěje Rupperta“ A nákupem podpořte dobrou věc! Sám jsem 2 kusy nakoupil. „Fond ohrožených dětí. Dětem v nesnázích pomáhají už 26 let a v celkem 16 zařízeních po celé republice se tak „klokaní“ tety starají o více než 350 dětí. Klokánky jsou státem financovány jen ze 70 % a zbylých 30 % je třeba získat jinde.“ Proto jsem je podpořil i já a tuhle zmínku mi odpusťte ale musel jsem to zmíňit, když je to pro dobrou věc! A recenzi na Mafii III. Očekávejte brzy. Ale koukám, že se s Mafií III. Na blozích roztrhl pytel.

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama