Magie, kouzelné prsteny a démoni ve Final Fantasy XV
Final Fantasy XV Novinka Magie, kouzelné prsteny a démoni ve Final Fantasy XV

Magie, kouzelné prsteny a démoni ve Final Fantasy XV

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

3

Kombinováním elementů si můžete vytvořit vlastní magii.

Reklama

V návaznosti na zprávě z minulého týdne, že je již Final Fantasy XV hotové a jde do výroby, uveřejnil Square Enix nové informace o magii ve hře, o systémech, na jakých bude fungovat, o nočních příšerách, známých jako démoni, o cestování a dalších detailech. Informace se víceméně vážou ke screenshotům z výše zmíněné novinky, takže obrázky, které vidíte níže, nejsou nové.

Nejdříve se podíváme na magii ve Final Fantasy XV. Základ magického systému tvoří oheň, led a hromy. Magii v podobě magických lahví zde můžete "očistit" použitím prvků, které do sebe absorbuje. Toto očištění můžete použít v kombinaci s předměty, nejen s prvky, a přidat tak do kouzla efekty obnovování (třeba zdraví) nebo naopak ubírání (třeba jedy). Smícháním a očištěním těchto tři elementů získáte různé druhy magie a jejich použití se od sebe bude výrazně lišit. Magie navíc není omezena jen na Nocta, ale používat ji mohou i jeho kamarádi.

Prvky mohou být absorbovány prakticky kdekoli. Na prvním obrázku níže můžeme vidět Nocta, jak absorbuje element ohně, ale podobně to bude fungovat i u ledu a hromu. Na dalším je pak vidět ukázka seslání hromového kouzla, která zároveň vyléčí Nocta a jeho kamarády.

Elementární magii lze také nastavit jako Sub zbraň do magických slotů. Níže vidíme element Fire nastavený pro Ignise.

Magie prstenu je druh magie, která může být využita pouze Noctem prostřednictvím jeho prstenu od Lucie. Existuje zde několik různých typů magie, ale na obrázku je použita magie smrti. Smrt z nepřátel odčerpá HP a čím déle budete kouzlo používat, tím více "života" z nepřítele odčerpáte, až se úplně vypaří.

Když se setmí, objeví se ve světě Final Fantasy XV mocné příšery, známé jako Démoni. Jejich drtivé síle a HP se není možné postavit pomocí běžných prostředků a v jejich řadách najdete familiáry typu Bombs až po železné obry s obřími meči. Vzhledem k tomu, že je nemáte šanci porazit, je ze začátku doporučeno před nimi uprchnout. Časem se ale dostanete na takovou úroveň, aby vám jejich skolení nedělalo problém.

Pro zrychlení cestování můžete využít buď Fast Travel nebo servisy od Cidney. Pokud jste již navštívili nějaké určité místo, budete moci využít rychlé cestování, což se hodí hlavně tehdy, když vám dochází čas. Druhou možností jsou servisy od Cidney. Tady si může Noctis s kamarády půjčit auto, ale to bude něco stát.

Kapitolou samou pro sebe jsou summoni. Výsledek jejich přivolání se ale bude lišit podle toho, kde je vyvoláte. Třeba když bude Titan požívat Gaia's Wrath a bude přivolán v blízkosti Nocta, může využít svou velikost k vytvoření obří trhliny, pokud se ale k Noctovi nedostane, vrhne z dálky obří kámen.

Ramuh má možnost využívat takzvaný Judgment Bolt. Ramuh sám vypadá, jako by byl obklopený hromem. Když jej vyvoláte daleko od Nocta, hodí určitým směrem oštěp, nabitý bleskem. Když se ale octne v blízkosti Nocta, zapíchne stejný oštěp do země a vyvolá bouři blesků.

Carbuncle používá Ruby Light a je-li Carbuncle vyvolán blízko Nocta, jeho měkké světlo Nocta vyléčí a zvýší mu jeho útok a obranu. Během toho se vedle Noctova jména zobrazí ikona Carbuncla a bude mu kolem hlavy svítit rubínová záře.

Nakonec je tady průmyslové město Lestallum, které je pořád plné lidí. Místo přetéká exotickou, rušnou atmosférou, kde vždycky najdete ukecané lidi a plno stánků s jídlem. A to jak ve dne, tak i v noci. Najdete zde zapadlé zadní uličky a tržiště, ale i špízy s grilovaným masem.

Final Fantasy XV vyjde celosvětově pro PlayStation 4 a Xbox One 29. listopadu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama