Majitelé PS3/X360 verzí Tomb Raider nebudou moci upgradovat hru na Definitive Edition
Tomb Raider Novinka Majitelé PS3/X360 verzí Tomb Raider nebudou moci upgradovat hru na Definitive Edition

Majitelé PS3/X360 verzí Tomb Raider nebudou moci upgradovat hru na Definitive Edition

Michal Burian

Michal Burian

22

Square Enix neumožní majitelům PS3/X360 verze Tomb Raider si za pár dolarů koupit digitální PS4/Xbox One verzi Tomb Raider: Definitive Edition.

Reklama

Japonská vydavatelská společnost Square Enix nepokračuje v programu, který umožnil majitelům PS3 nebo X360 verzí FIFA 14, Battlefield 4 nebo Call of Duty: Ghosts si za pár dolarů koupit digitální verzi pro PlayStation 4 nebo Xbox One. Pokud jste tak plánovali, že si po dohrání loňského Tomb Raider na starší generaci konzolí upgradujete hru na Definitive Edition a stáhnete si ji do nové konzole, tak máte smůlu.

Poněkud zarážející informace byla potvrzena na oficiálním fóru studia Eidos Montreal, kde se objevil FAQ s vysvětlením všeho potřebného. Dočteme se tak, že Definitive Edition bude pozměněna zejména, co se týče grafické kvality a efektů. Samotná hratelnost ale zůstane nedotčena, což je myslím jasné; Není moc důvodů, proč by si hráč, který už hru odehrával na PC, PS3 nebo X360, měl za 60 dolarů kupovat PS4 či Xbox One verzi. Nebo za to stojí lepší světelné efekty, o něco vymazlenější grafická stránka, o něco lepší fyzika a další maličkosti?

Definitive Edition obsáhne všechny vydané dodatečné balíčky, včetně map, zbraní a postav do multiplayeru nebo Tomb of the Lost Adventurer, šest alternativních oblečků pro Laru, digitální komiks The Beginning od Dark Horse, digitální verzi art booku The Art of Survival a série dokumentů The Final Hours of Tomb Raider.

Kromě toho bude Xbox One a PS4 verze podporovat hlasové povely pomocí Kinectu a Move. Pomocí hlasu tak budete moci měnit zbraně nebo pomocí gest si prohlížet archeologické nálezy. Pochopitelně nemůže chybět ani využití DualShocku 4, konkrétně jeho dotykové plošky. Z reproduktoru v gamepadu uslyšíte přehrávání nalezených pásek a přední LED světlo bude různě měnit barvu nebo rychleji blikat.

Závěrem pak ve FAQ stojí, že se nepočítá s Definitive Edition pro PC, což je pochopitelné, když nenabízí nic moc navíc. Šlo by tak vlastně jen o takovou GOTY edici se všemi DLC.

Suma sumárum, Definitive Edition zláká maximálně ty, kteří s loňským Tomb Raider neměli ještě tu čest a budou si chtít zajímavé dobrodružství s mladičkou Larou Croft, která bojuje o přežití na tajemném ostrově, zahrát.

Tomb Raider: Definitive Edition vyjde pro Xbox One a PlayStation 4 přesně 31. ledna letošního roku v Evropě (v USA již 28. ledna).

Přečtěte si článek o vylepšené fyzice a lepším osvětlením v Tomb Raider: Definite Edition.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama