Máme jasno: Uniklý obrázek není z Assassin’s Creed
Novinka Máme jasno: Uniklý obrázek není z Assassin’s Creed

Máme jasno: Uniklý obrázek není z Assassin’s Creed

Michal Burian

Michal Burian

19

Potvrdil vedoucí značky a prozradil pár detailů, stejně tak potvrdil seriál.

Reklama

Před oznámením mnoha očekávaných her se objevuje spousta informací, některé se potvrdí, zatímco jiné byly pouhým výmyslem fanoušků s velkou představivostí. Nejinak je tomu v případě série Assassin’s Creed. Stačí zabrousit do minulosti a dočetli byste se všelijaké domněnky, některé dost bláznivé, jiné více reálné. Podobně je na tom nový díl Assassin’s Creed, který je zahalen rouškou tajemství. Ubisoft o něm dosud nemluví, akorát se zástupci francouzského vydavatelského domu nechali slyšet, že vývojáři dostávají dostatek času, aby se značka vrátila na výsluní (proto loni nevyšel nový díl). Přepokládá se, že nový díl dorazí na pulty obchodů na podzim letošního roku. Oznámen by tak mohl být v červnu na E3 v Los Angeles, případně krátce předtím.

To ale neznamená, že by Ubisoft o novém Assassin’s Creed nemluvil. Ticho prolomil Aymar Azaïzia, vedoucí značky, který spolupracuje se všemi kreativními týmy a celkově se stará o značku, licenční partnerství a merchandising. Azaïzia se věnuje výhradně Assassin’s Creed, a to již od druhého dílu.

Aymar Azaïzia na Redditu vybídl hráče, aby se ho zeptali na různé otázky týkající se Assassin’s Creed. Původně se měl rozhovor točit hlavně kolem předešlých dílů, všem ale muselo být jasno, že se lidé budou zajímat také i připravovaný titul. O něm toho Azaïzia moc neprozradil, přesto se pár zajímavých detailů najde.

Předně, strážce značky Assassin’s Creed popřel, že by obrázek, který se před necelým měsícem objevil na internetu, pocházel ze série AC. Na obrázku má hrdina na zádech štít a chystá se vstoupit do kobky, vchod je plný pavučin. Mělo se za to, že by mohlo jít o rozpracovanou verzi nového dílu, který by nás podle nepotvrzených informací měl zavést do Egypta. Zároveň si ale spousta lidí myslela, že je to podvrh nebo obrázek z jiného projektu Ubisoftu. Možná si vzpomenete na projekt Osiris, který měl být od tvůrců Prince of Persia a Assassin's Creed. Projekt byl ale zrušen.

Následně Azaïzia uklidnil všechny fanoušky. Nechal se slyšet, že příběh je základním stavebním kamenem každého Assassin's Creed a nejinak tomu bude i v budoucnu. Další otázka se týkala moderní příběhové linie ve stylu her s Demondem.

„Současnost je důležitou součástí identity AC. Náš tým si je tohoto významu vědom,“ napsal Azaïzia. Mezitím připomněl, že moderní době se hodně věnovali v komiksech, románek a filmu Assassin's Creed, což má dokazovat, jaký význam pro ně tohle zasazení v sérii má. Pokud se rozhodnou zahrnout současnost do nového AC, tak na ní bude kladen velký důraz.

To neplatí o multiplayeru. Ten nemusí být vůbec součástí dalšího Assassin's Creed. I když podle nás určitá forma online hraní ve hře bude, ale nebude pro Ubisoft tak důležitá. Půjde spíše o část hry, která by mohla zabavit hráče do vydání dalšího dílu nebo podobné hry od Ubisoftu.

Pokud vyjde nový Assassin's Creed koncem letošního roku, tak bude soupeřit minimálně s westernovou akcí Red Dead Redemption 2 od Rockstaru. Azaïzia v tom ale nevidí problém. Připomněl, že třetí díl vyšel v roce, kdy dorazil Mass Effect 2 nebo Uncharted 2. Azaïzia tvrdí, že konkurenční tituly v otevřeném světě vítají s otevřenou náručí, z dobrých her se totiž mohou ledacos přiučit. V souvislosti s tím vzpomenul na Metal Gear Soliv V nebo Zeldu.

Nechme další hru ze série Assassin's Creed ještě chvilku spát. Tím dalším na Redditu byl chystaný seriál. Zdá se, že na něm Ubisoft spolupracuje s Netfix. Generální ředitel Yves Guillemot loni prozradil, že domlouvají s Netfix spolupráci jedné z nejvýznamnějších značek Ubisoftu. V té době se spekulovalo o Assassin's Creed, nikdo to ale nechtěl potvrdit.

Pokud vás zajímá více z Reddit AMA, můžete si vše přečíst zde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama