Manažeři Nintenda mají „potají“ prodávat hry v Rusku, Nintendo se ze země stahuje
Novinka Manažeři Nintenda mají „potají“ prodávat hry v Rusku, Nintendo se ze země stahuje

Manažeři Nintenda mají „potají“ prodávat hry v Rusku, Nintendo se ze země stahuje

Filip Svoboda

Filip Svoboda

5
Platformy Nintendo Switch Switch

Nintendo napojení na prodejce odmítá.

Reklama

Nintendo řeklo ve vyjádření pro magazín Games Industry, že ukončuje většinu svých aktivit v Rusku. Jeho přítomnost zůstane minimální. Dozvídáme se to po více než roce od chvíle, kdy vydavatel zakázal prodeje svých produktů z důvodů invaze Ruska na Ukrajinu. Japonská společnost si je vědoma, že některé subjekty i přesto výrobky do země dovážejí. Odmítá ale jakékoli napojení.

Jednou takovou firmou má být ovšem v prosinci založená společnost Achivka generálního manažera Nintendo Russia Yashi Haddajiho. Ten, zatímco je stále na pozici v Nintendu, vede firmu, jejíž nálepky se podle byznysového časopisu Kommersant (prostřednictvím Nintendo Life) měly objevit na stále prodávaných krabičkách s hrami od Nintenda. Achivka navíc sídlí na stejné adrese jako ruská pobočka Nintenda a další podílnicí je manažerka ruského Nintenda Ksenia Kachalova.

Nintendo zároveň jmenuje Achivku jako jednu ze společností, s jejíž pomocí by mohlo dodržet závazky svým ruským zákazníkům: „V tomto ohledu a v duchu transparentnosti vedeme pokročilá jednání s potenciálními poskytovateli oprav a záručního servisu pro [naše] produkty, které už byly prodány na ruském trhu, přičemž jedním z takových potenciálních poskytovatelů je společnost LLC Achivka.“

Achivka i Nintendo se pro ruský Kommersant odmítly vyjádřit. Pro Games Industry Nintendo uvedlo, že „není s takovými společnostmi spojeno a není zapojeno do paralelních dovozních aktivit do Ruska“.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama