Maneater je žraločí RPG v otevřených vodách
Maneater Novinka Maneater je žraločí RPG v otevřených vodách

Maneater je žraločí RPG v otevřených vodách

Michal Burian

Michal Burian

3
Platformy Windows PC

Hrát budeme za žraloka bělavého, který si smlsne na lidech a lodích u pobřeží Mexického zálivu.

Reklama

V Los Angeles na E3 byl oznámen titul Maneater. Zprvu jsem si říkal, že to bude další neslaný a nemastný titul na nějaké vyblbnutí, podobě jako ve své době Goat Simulator. V tiskové zprávě se ale vývojáři ze studia Blindside Interactive dušují, že tenhle projekt nás vtáhne a ukáže svět, který jsme dosud neměli možnost zažít. V Maneater se totiž ocitneme v těle velmi nebezpečného žraloka bělavého (nazývaného též jako žralok býčí). Navíc nejde o čistokrevnou akci, nýbrž o akční singleplayerové RPG zasazené do otevřeného světa. Ten bude představovat pobřeží Mexického zálivu na jihu Spojených států amerických.

V těchto místech budeme „operovat“ a žrát nejen ryby a velryby, ale především lidi. V hloubce si smlsneme na potápěčích, zatímco u břehu vystrašíme a s největší pravděpodobností sežereme spoustu čvachtajících se turistů. Problém pro nás nebude zaútočit na čluny a menší lodě, a dokonce vyskočíme na molo sežrat rybáře.

Zaujal vás Maneater? Potom věřte, že svět má být masivní. „Ponoříte se do živého dýchající světa plného nebezpečí a odměn. Prozkoumejte potopené vraky, bažiny nebo si jen tak plavte v otevřeném oceánu a hledejte potravu. Svého žraloka si přizpůsobíte a budete zlepšovat jeho schopnosti, včetně délky zubů a zuřivosti,“ dodávají tvůrci.

Na celém projektu je podivný snad jen příběh. Ten je postaven na tom, že hrajete za žraloka, jenž se chce pomstít. Člověk mu zabil mámu a jeho považoval za mrtvého.

Vývoj Maneater vede Alex Quick, tvůrce multiplayerové hry Depth. Titul dorazí na PC, v současné době nemá stanovené datum vydání.

„Žralok bělavý, nazývaný též jako žralok býčí (Carcharhinus leucas) je mohutný a velký druh žraloka. Žije především v mělkých teplých vodách podél pobřeží, vyskytuje se i v ústí velkých řek, někdy pluje i daleko proti proudu a tudíž bývá zaznamenán i hluboko ve vnitrozemí. Délka dospělých jedinců se pohybuje od 2 do 3,5 metru, zcela výjimečně i více. Hmotnost dosahuje 90 až více než 300 kg. Má okrouhlý masivní rypec, velké žeberní štěrbiny a velkou hřbetní ploutev. Tělo má svrchu zbarvené šedě, břicho je bílé. Je považován za jednoho z nejnebezpečnějších žraloků a je zodpovědný za mnoho útoků na člověka v pobřežních oblastech,“ dočteme se na Wikipedii.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama