Mapa v Praze součástí prvního DLC pro Call of Duty: WWII
Call of Duty: WWII Novinka Mapa v Praze součástí prvního DLC pro Call of Duty: WWII

Mapa v Praze součástí prvního DLC pro Call of Duty: WWII

Martin Cvrček

Martin Cvrček

12

Kromě pražské mapy Anthropoid zahrne další dvě standardní multiplayerové mapy, jednu mapu pro mód War a pokračování zombie módu.

Reklama

Tvůrci Call of Duty: WWII v noci detailně představili přídavek The Resistance, první placené DLC, které je stejně jako v případě předešlých dílů zaměřené jen na multiplayer a zombie mód. Začněme multiplayerem, protože nedávné náznaky se potvrdily a díky The Resistance bude online režim obohacen o mapu zasazenou do ulic okupované Prahy v Československu.

Mapa nese název Anthropoid, což jasně naznačuje, že je inspirována událostmi Operace Anthropoid, tedy atentátu na zastupujícího říšského protektora Reinharda Heydricha. Stejně jako ve zbytku multiplayeru, ani v Praze se nesetkáme s některými autentickými prvky typickými pro druhou světovou válku, ale přinejmenším se zdá, že na rozdíl od několika dalších zahraničních her využívajících naši domovinu budou české nápisy, které jsou na mapě k nalezení, dávat smysl.

Není to přitom poprvé, co se některý díl Call of Duty zaměřil na Českou republiku. Prahu jsme mohli navštívit už v singleplayeru i multiplayeru Call of Duty: Modern Warfare 3 a jedním z hratelných specialistů v multiplayeru Call of Duty: Black Ops 3 je Krystof Hejek narozený v Praze.

Anthropoid každpádně dopňují další dvě mapy. Occupation je remake populární mapy Resistance z Modern Warfare 3, opět zasazený do prostředí Paříže. Pak je tu Valkyrie. Tato mapa se pro změnu zaměřuje na Vlčí doupě, Hitlerův hlavní stan ve Východním Prusku, který posloužil během operace Barbarossa a invaze nacistických vojsk na území Sovětského svazu.

Součástí The Resistance je také nová mapa pro herní mód War. Odehrává se ve Francii u města St. Lo a vaším cílem bude tentokrát záchrana odbojářů převážených vlakem. Tohle všechno doplňuje The Darkest Shore, pokračování příběhu hrdinů zombie módu. Pouhé dny po událostech v Mittelburgu v základní hře skupina protagonistů obdrží informace nasvědčující tomu, že doktor Straub se nachází na ostrově na sever od Německa. Hrdinové se tam tedy vydají a opět se budou muset vypořádat s nemrtvými a s dalšími hrozbami a hrůzami, které v nové lokalitě čekají.

DLC The Resistance vychází 30. ledna 2018 a jako vždy bude v tento den k dispozici jen pro PlayStation 4. Hráči na PC a Xboxu One se dočkají později, s největší pravděpodobností na konci února. Samostatný přídavek, který je i součástí Season Passu, vás vyjde na 14,99 amerických dolarů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama