Mario Kart Live: Home Circuit nabízí skutečné závody
Novinka Mario Kart Live: Home Circuit nabízí skutečné závody

Mario Kart Live: Home Circuit nabízí skutečné závody

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

Platformy Nintendo Switch Switch

Vytvořte si vlastní tratě a Mario Kart Live vám za to nabídne i Mirror Mode a 200cc.

Reklama

Kdo z fanoušků Nintenda by neměl rád Mario Kart? Myslím, že takových lidí by se dalo napočítat na prstech jedné ruky veterána války ve Vietnamu. I když je ale osmý díl nevyčerpatelným zásobníkem zábavy, chtělo by to trochu něco víc. Nintendo proto společně s vývojáři z Velan Studios hodlají posunout zážitek z hraní ještě o podstatný kus dál vydáním hry Mario Kart Live: Home Circuit, která přenese díky rozšířené realitě zběsilé závody přímo k vám domů.

Mario Kart Live: Home Circuit je zaměřený jak na stálé fanoušky, tak na úplné nováčky. Technologii AR využívá k prolnutí virtuálního světa Mario Kartu a s realitou všedního dne díky kombinaci hraní na obrazovce a skutečných závodů v motokárách.

Hra vždy obsahuje jednu motokáru, buď s Mariem nebo Luigim v sedadle řidiče, plus čtyři brány, dvě cedule se šipkami, se kterými lze určit směr tratě, a nabíjecí kabel pro modely motokár. Hra Mario Kart Live: Home Circuit není v balení fyzicky přítomna a software si budete muset stáhnout z eShopu Nintenda.

Samotné nastavení hry po vás bude chtít umístění čtyř bran někde ve vašem prostoru, v obývacím pokoji, v ložnici, chodbě, prostě kdekoli, následné projetí každou branou a určení směru. Pro hru je klíčová vaše kreativita, protože tak můžete navrhnout obrovské množství různých tvarů tratí od jednoduchých a klasických až po složitější typy plné nečekaných zvratů.

Hlavním režimem hry Mario Kart Live: Home Circuit je samozřejmě Grand Prix, ve kterém se postavíte v osmi různých Grand Prix pohárů proti Koopalingům. celkem půjde o 24 různých závodů. V každém závodě budou dobře známé prvky z Mario Kartu ovlivňovat i samotnou fyzickou motokáru a přenesou tak klasickou frenetickou zábavu Mario Kartu do úplně nové dimenze. Sebráním houbičky ve hře přidáte fyzické motokáře na rychlosti, zatímco zásah červeným krunýřem motokáru zastaví. Nechybí ale celá řada dalších známých předmětů jako jsou banány, inkoust od Blooperů nebo dokonce Bullet Bills.

Vzhled tratí pak okoření nejrůznější prostředí jako jsou podvodní, vulkanická nebo retro, které ještě přidají do závodu další charakteristické funkce. Sbírání mincí ve hře pak odemkne možnosti přizpůsobení, třeba vylepšit jejich vzhled motokáry na obrazovce pomocí různých kostýmů a typů motokár. Podobně jako v Mario Kartu 8 Deluxe můžete zapnout asistenty řízení, což se hodí hlavně mladším a méně zkušeným hráčům. Pokud jde o různé třídy motorů, najdete ve hře všechny čtyři, stejně jako v tradičních Mario Kart hrách. Jedná se o 50cc, 100cc, 150cc a 200cc, přičemž rychlost se odráží jak ve hře, tak u reálných modelů motokár.

Kromě režimu Grand Prix nabízí Mario Kart Live: Home Circuit i Custom Race, který dává hráčům ještě větší prostor pro kreativitu, protože navrhuje nejen fyzické rozvržení tratě, ale také možnost zvyšovat nebezpečnost tratě, přidávat předměty a mnoho dalšího. Dále zde budou Time Trialy, kde překonáváte své osobní rekordy nebo časy ostatních hráčů a nakonec je zde i Mirror Mode, který obrací tratě do opačného směru. S větším množstvím konzolí Switch proti sobě mohou závodit až čtyři hráči, ale jen v režimech Grand Prix nebo Custom Race.

Mario Kart Live: Home Circuit vychází pro Switch 16. října a vy si hru můžete již nyní předobjednat v našich obchodech Xzone.cz (Mario nebo Luigi verze) nebo Gameexpres.sk.

Promeňte tak svůj domov v závodní dráhu. Jezděte s modelem na dálkové ovládání v reálném světě kolem vás, kdy ovládání a sledování jízdy probíhá přímo na konzoli Nintendo Switch nebo na připojené televizi. Sledujte jak se váš obývák, ložnice či další pokoj promění v hluboký oceán, písečnou poušť nebo další prostředí známé z her Mario Kart. Jedinečný zážitek je umožněn díky modelu, na němž je zabudována kamera a rozšířené realitě.

Overwiev Trailer

Rozhovor s vývojáři

Zdroj: Nintendo

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama