Marvel’s Iron Man VR: exkluzivní rozhovor
Speciály Článek Marvel’s Iron Man VR: exkluzivní rozhovor

Marvel’s Iron Man VR: exkluzivní rozhovor

Martin Zavřel

Martin Zavřel

Platformy PlayStation PlayStation 4

Promluvili jsme si s tvůrci slibné VR akce, která dosáhla Gold fáze.

Reklama

Pokud jste vyzkoušeli nedávno vydané demo, nejspíš se shodneme, že hra vypadá velmi slibně jak po stránce příběhu a prezentace, tak hlavně pokud jde o zážitek z létání v Iron Manově obleku. Roky jsem na to koukal ve filmech, ale dokud jsem to "neměl na sobě" nedošlo mi, že moje ruce opravdu fungují jako trysky, takže jimi mohu snad až příliš snadno ovládat svůj pohyb, rychlost i polohu. Je to opravdu nevšední zážitek.

Hra právě dnes dosáhla Gold fáze (tedy byla oficiálně dokončena, otestována a schválena vydavatelem, takže teď může putovat rovnou do lisoven). K té příležitosti jsme formou videohovoru dostali příležitost krátce vyzpovídat Ryana Paytona, který je zakladatelem a kreativním ředitelem amerického vývojářského studia Camouflaj.

Marvel’s Iron Man VR: exkluzivní rozhovor

Z rozhovoru bylo velmi patrné, že Ryan a jeho studio se ponořili opravdu hluboko do historie komiksů s Iron Manem a ve hře se zřejmě můžeme těšit na záplavu větších i menších překvapení a skrytých drobností pro nejvěrnější fanoušky Tonyho Starka.

Zing: Jak velkou hru máme očekávat? Spíše "tradiční" rozsah VR titulů (např. Blood & Truth má kolem 5 hodin) nebo vyloženě velkou příběhovou hru kalibru Spider-Man?

Ryan Peyton: Jak si asi dokážete představit, není snadné říct, kolik přesně má hra hodin. Kromě jiného to závisí na tom, jakým způsobem ji jednotliví hráči budou hrát. Jednu věc ale mohu říct celkem jistě, pro ty miliony PSVR hráčů, kteří touží po větší, robusnější, first-party Sony VR hře, že budou opravdu spokojení s množstvím obsahu, který na ně v Marvel´s Iron Man VR čeká.

Máme robusní a hlubokou kampaň, s dobrým mixem větších, akcí nabitých misí, které jdou daleko za to, co jste mohli vidět v demu, pokud jde o velikost. V demu jste ve skutečnosti viděli dvě nejmenší prostředí, která ve hře máme. Potom se hra opravdu otevře a máme tam ty velké "filmové" pasáže, ze kterých se vracíte do Tonyho garáže vylepšit svoje brnění a tak se ponoříte do onoho cyklu.

Po dokončení kampaně se vám otevře přístup k dodatečným misím a aktivitám, včetně jedné vyloženě výjimečné a náročné mise, u které očekáváme, že ji dokončí třeba jen 2% hráčů. Já sám jsem ji dodnes nedohrál. Každopádně se snažíme o to, aby hráči měli důvody se ke hře vracet i po dohrání kampaně.

Zing: To zní slibně! Na konto té kampaně, jak moc je lineární nebo naopak otevřená?

Máme různé druhy misí. Některá prostředí, jako třeba centrum Šanghaje nebo paluba Helicarrieru jsou velmi rozlehlé, ale zároveň se díky vašemu brnění skrz ně můžete pohybovat velmi rychle. Také se mi nechce použít termín "otevřený svět", protože vás samozřejmě nemůžeme nechat letět úplně kamkoliv donekonečna, napříč celou Čínou nebo tak něco.

Ale snažili jsme se, aby hráči měli dostatek důvodu se do lokací vracet a pořádně je prozkoumat, třeba v rámci volitelných misí. Obecně se snažíme o rovnováhu mezi intenzivními boji a průzkumem, nabízejíce občas klidnější pasáže, což nám zároveň umožňuje mít silnější osobní momenty, kde se hráč více vžije do role Tonyho.

Zing: Ta příběhová kampaň zní stále lépe. Poslední dotaz: bude možné hrát i bez Move ovladačů, pomocí klasického Dual Shock ovladače?

Na rovinu vám povím, že na začátku vývoje jsme se snažili hru přizpůsobit hraní na VR helmě i běžné televizi. Ale velmi rychle se ukázalo, o kolik lepší je zážitek s helmou a pohybovými Move ovladači. Je to vyloženě perfektní kombinace pro tuto konkrétního hru, takže jiná zařízení nakonec nepodporujeme.

Marvel’s Iron Man VR vychází 3. července bez české lokalizace. Hru si můžete předobjednat v obchodě Xzone.cz, kde si lze zakoupit jak samostatnou hru (949 Kč), tak i balení s dvěma Move ovladači (2 490 Kč).

Marvel’s Iron Man VR: exkluzivní rozhovor
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama