Marvel’s Spider-Man - Město, které nikdy nespí: Loupež
Článek Marvel’s Spider-Man - Město, které nikdy nespí: Loupež

Marvel’s Spider-Man - Město, které nikdy nespí: Loupež

Jan Kalný

Jan Kalný

7
Platformy PlayStation PlayStation 4

Troufne si Spider-Man po letech na repete s Black Cat v prvním ze tří DLC?

Reklama

Spider-Man z letošního srpna hned po svém vydání rozprášil všechny obavy o tom, jak tenhle nový projekt od Insomniac Games může vlastně dopadnout. Naštěstí dopadl výborně a mnozí tedy po jeho dohrání, včetně mě, nedočkavě vyhlíželi první DLC s názvem The Heist - v češtině Loupež. Jak na tom je hra samotná víme, koneckonců se o tom můžete přesvědčit v naší recenzi, ale jak je na tom právě DLC? Inu… Za tu cenu více než skvěle, ale nečekejte nic, co s vaší čelistí flákne o zem.

  • Datum vydání: 23. října 2018
  • Cena: 219 Kč (případně jako součást Season Passu za 549 Kč)

S kočkami jsou jenom trable

Jak hráči Spider-Mana již moc dobře vědí, Loupež není v rámci této hry debutem Black Cat. S Felicií Hardy jsme měli tu čest už v původní kampani. Její přítomnost se ovšem omezovala pouze na sérii hledání jejích umělých koček, které doprovázelo nějaké to povětšinou lechtivé škádlení. První přídavek se ovšem této Peterovy známosti věnuje daleko více. Samotné události přitom nejsou jenom o tom, že Black Cat něco ukradla a Spider-Man jí musí zastavit. Tedy, na jednu stranu tomu tak je, na druhou nikoliv a ani jedno tvrzení není zcela to správné. Že to nedává smysl? Nechte mě to vysvětlit…

Jak už to ve Spider-Manově světě chodí, všechno se zase točí kolem kriminálníků a mafiánských bossů. Ústřední roli přitom tentokrát hrají Hammerhead a do jisté míry celý mafiánský syndikát Maggia. Právě s nimi a proti nim se Black Cat přímo-nepřímo dostala do křížku a na Spider-Manovi je zjistit proč a co s tím udělat. Koneckonců, gauneři takových rodin nemají na svědomí jenom rušení nočního klidu. I když ale není příběh Loupeže tak jednoduchý a prostý, jak by kdekdo zprvu čekal, o nějaké komplikované drama se také nejedná. Především protože vypráví pouze třetinu tohoto nového příběhu a na jeho pokračování si budeme muset počkat až do vydání druhého (a třetího) DLC.

Vysoko v oblacích drží kvalitu této části příběhu tedy hlavně cut-scény a dialogy, které krásně navazují na všechno, co jsme měli možnost zažít v hlavní hře. Vztah Petera a MJ se opět posunul kousek dopředu, laškování Black Cat a Spider-Mana je se vším všudy dokonalé a trochu prostoru dostane i Miles Morales nebo show Spider-Manova největšího fanouška - J. Jonaha Jamesona.

V samotném jádru je Loupež v zásadě jenom několik questů navíc. Ty ovšem naštěstí přímo navazují a zasahují do již zavedených postav a událostí, takže nepůsobí nijak odděleně nebo že do hry byly násilím narubované, protože si v Sony řekli, že chtějí víc peněz. Skutečně to působí jako další kapitola Spider-Manova příběhu, do jehož života skočíme v momentě, kdy jsme jej naposled opustili.

Ohraná znělka?

Ale ze stejného důvodu, ze kterého příběh této expanze benefituje, zase její hratelnost strádá. Ve zkratce vás v rámci hratelnosti nečeká v podstatě nic nového. New York je stále New York, Spider-Man nepřišel na žádné nové vynálezy, které by mohl vyrobit, a po městě se stále objevují náhodné zločiny, které můžete a nemusíte zastavit. Naštěstí i tak našeho hrdinu čeká pár nových výzev. Ta jedna je v podobě hledání ukradených obrazů, jejichž sbírání pomalu, ale jistě poodhaluje příběh Feliciina otce a co vedlo k jeho skonu. Ta druhá se zase týká plnění Screwballiných zkoušek, které jsou sice nové, ale upřímně po chvíli omrzí (i přesto, že jich není hodně).

Kolem a kolem je to ale tak nějak všechno, na co se můžete v prvním DLC těšit. Ještě tedy s výjimkou tří nových obleků, jejichž kvalita je ale samozřejmě diskutabilní a subjektivní. Podtrženo sečteno dostanete za nějakých 220 Kč pár hodin kvalitní zábavy, ale nic, co by pohlo světem, určitě nečekejte. Především si budeme muset počkat na další DLC, abychom viděli, kam se tento nový příběh posune dál. Pokud bych ale měl Loupež hodnotit zcela samostatně, tak platí, že pokud do ní neinvestujete, nějak zvlášť tratit nebudete. Alespoň zatím. Že zkrátka nevypráví kompletní příběh, je bohužel cítit na sto honů.

Hodnocení: 7/10

Další dostupná DLC:

Spider-Man vyšel 7. září exkluzivně na PlayStation 4 s českými titulky. Hru koupíte na Xzone.cz a GameExpres.sk.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama