Marvel’s Spider-Man – Město, které nikdy nespí: Válka gangů
Článek Marvel’s Spider-Man – Město, které nikdy nespí: Válka gangů

Marvel’s Spider-Man – Město, které nikdy nespí: Válka gangů

Jan Kalný

Jan Kalný

7
Platformy PlayStation PlayStation 4

Tohle DLC konečně mohlo přinést nějaké větší novinky. Ale bohužel, nic takového se neděje.

Reklama

První DLC pro Marvel’s Spider-Man se před necelým měsícem bohužel nepředvedlo v celé své kráse, ale pouze z jedné třetiny. Přídavek Loupež, zabývající se především Black Cat a jejím kradením, sice byl v některých ohledech kvalitní, ale fungoval pouze jako první kapitola mnohem většího příběhu. “Město, které nikdy nespí” (jak vývojáři tuto trilogii DLC nazývají), tak pro nás má přichystané ještě druhou a třetí epizodu. Ta druhá již konečně vyšla, takže se nezbývá než podívat, zdali je o co stát.

  • Datum vydání: 20. listopadu 2018
  • Cena: 219 Kč (případně jako součást Season Passu za 549 Kč)

V čele mafie

Válka gangů začíná krátce po Loupeži a řada věcí se zkomplikovala. Mafiánský boss Hammerhead, pohoršený předchozími událostmi, vychází ze stínů a jde hlava nehlava proti zbytku mafiánského syndikátu Maggia. Spider-Mana tedy čekají nemalé trable, které musí zastavit, a to znamená postavení se proti tomuto ambicioznímu donovi.

Na rozdíl od předešlého DLC se ovšem Válka gangů zabývá spíše neustálým bojem se zločinci a zastavením Hammerheada, než řešením vztahů s různými postavami. I na ty ovšem dojde a čeká nás zase nějaký menší posun v rámci Mary Jane, Milese Moralese, J. Jonaha Jamesona a jedné další prominentní osoby. Jinak je ale Válka gangů mnohem akčnější a na nic nečeká. Téměř celé dvě hodiny, za které ji stihnete dohrát, vás nenechají vydechnout. Pokud se tak obzvlášť vyžíváte v soubojovém systému této hry, budete se tu mít jako doma.

Takové změně odpovídá i jiný typ "vedlejšího příběhového úkolu". Zatímco předtím šlo o sbírání obrazů, za něž jste získali nějaké detaily o původním Black Cat, nyní budete útočit na Hammerheadovy falešné podniky. Ty v jádru fungují de facto stejně jako Fiskovy úkryty z hlavní kampaně, přičemž vám prozradí nějaké dodatečné příběhové informace. K těm se ovšem budete muset skutečně probojovat.

Kromě toho ale bohužel DLC nenabízí nic, co by jinak stálo za zmínku. Stejně jako minule, ani tentokrát nedošlo na nějaké novinky (kromě tří obleků, jejichž kvalita je opět subjektivní, viz obrázek níže). Nový typ nepřátel nepatří mezi ty nejoriginálnější a příběh, i přes své kvality, je prostě jenom další část o délce sotva jednoho celovečerního filmu, ze kterého si odnesete akorát tu mírnou pachuť, když na konci vidíte “Pokračování příště…”. A to ještě v momentě, kdy se stalo něco zajímavého.

Marvel’s Spider-Man – Město, které nikdy nespí: Válka gangů
Tři nové obleky. Zleva doprava - Pavoučí brnění MK 1 (za dokončení první mise), Brnění Iron Spider (za dohrání DLC), Oblek Pavoučí klan (za dohrání DLC na 100%)

Kromě toho? Opět vás čekají náhodné zločiny s minimální obměnou, opět vás čeká útočení na skrýše s minimální obměnou, opět vás čekají repetitivní a otravné výzvy Screwball… s minimální obměnou. Minulé DLC na tom bylo podobně, ale na mě působilo jako pěkný bonus navíc a větší důraz na postavy mi sedl více. Z druhého přídavku už je ale cítit značná únava materiálu, a to je rozhodně špatně. Se vším všudy působí Válka gangů, jako kdyby Spider-Man mlel z posledního, a jde prostě o zklamání, které nad vodou jen tak tak drží stále kvalitní zpracování příběhu jako takového.

Hodnocení: 5/10

Další dostupná DLC:

Spider-Man vyšel 7. září exkluzivně na PlayStation 4 s českými titulky. Hru koupíte na Xzone.cz a GameExpres.sk.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama