Masivní únik přinesl informace ohledně projektů Capcomu
Resident Evil Novinka Masivní únik přinesl informace ohledně projektů Capcomu

Masivní únik přinesl informace ohledně projektů Capcomu

Jan Urbančík

Jan Urbančík

12
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Resident Evil Village vyjde už v dubnu a zřejmě vzniká RE4 pro virtuální realitu.

Reklama

Nedávno jsme se dozvěděli, že japonskou společnost Capcom zasáhl velký ransomware útok. Hackeři požadovali za ukradené data 11 milionů dolarů v bitcoinech. A pár dní poté to vypadá, že se některé informace dostaly na internet. Zřejmě je zveřejnila samotná hackerská skupina, v datech se teď ale prohrabují všemožní datamineři. Jedním z nich je člověk, který na twitteru vystupuje pod účtem /PPG/, právě odtud pochází všechny screenshoty. Informace z uniklých materiálů se týkají toho, co nás všechny zajímá. Na čem Capcom právě pracuje a na co se můžeme těšit. A je toho opravdu hodně. Na začátek je ale samozřejmě nutné říct, že jde o úniky a ne vždy musí být aktuální, japonská společnost mohla mezitím změnit plány. Ale teď už k věci.

Co vás asi zajímá nejvíc, je Resident Evil Village, pokračování populární survival hororové série. Podle leaku by tato hra měla vyjít na konci dubna a to kromě PC a next-gen konzolí také na Xbox One a PlayStation 4. Pár týdnů před vydáním by nás měla čekat také demoverze, ve které se podíváme jak do vesnice, tak do hradu, který zřejmě bude hrát neméně důležitou roli. Známe už také jednotlivé verze. Ta standardní bude stát obvyklou cenu 60 dolarů, zatímco deluxe verze s DLC packem bude za 80 dolarů. Nebude chybět ani sběratelská edice s několika fyzickými předměty, cena je stanovena na 230 dolarů. Podle těchto informací to vypadá, že se Resident Evil Village skutečně objeví na letošních The Game Awards, kde by mělo být datum vydání oficiálně oznámeno. Napovídá tomu i začátek předobjednávek, který je stanoven na leden příštího roku, tedy několik týdnů po této akci.

Další hrou, která se v uniklých materiálech zmiňuje, je projekt Highway nebo také Village Online. A jak už název napovídá, půjde o multiplayer Resident Evil. A ne jen tak ledajaký, údajně by se mělo jednat o battle royale. Je zajímavé, že se Capcom stále nevzdává myšlenky udělat multiplayer hru z tohoto světa. Poslední počin Resident Evil Resistance totiž nedopadl moc dobře.

Poslední hrou z tohoto světa, která unikla, je Resident Evil 4 pro VR. A to je opravdu překvapivá zpráva, už od začátku roku se sice spekuluje o remaku čtrvrtého dílu ve stylu RE2 a 3, ale o verzi pro virtuální realitu slyšíme poprvé. Mělo by se jednat o hru určenou pouze pro Oculus VR a oznámení bychom se také mohli dočkat už na zmiňovaných The Game Awards.

Přesuňme se k dalším značkám od Capcomu, protože ne všechny leaky se samozřejmě točily okolo série Resident Evil. Například jsme se dozvěděli, že se chystá nová kolekce her ze série Ace Attorney. První tři díly vyšly v kolekci loni na jaře, příští rok by ale údajně měl vyjít balíček pod kódovým označením Pipe, který obsahuje dva spin-offy známé jako The Great Ace Attorney, jež se odehrávají v 19. století. Ty zatím vyšly pouze v Japonsku a to také z toho důvodu, že se v těchto hrách objevule postava Sherlocka Holmese, na kterou by Capcom musel mít licenci. Nakonec to vypadá, že se v rámci kolekce anglické lokalizace dočkáme a Sherlock Holmes se ve hrách objeví pod jménem Herlock Sholmes. Vyjde pak také velká kolekce, která bude obsahovat jak první tři díly, tak tyto dva spin-offy. Zatím se mluví pouze o verzích pro Nintendo Switch a poněkud překvapivě PlayStation 4, nikoli 5. Poslední informace ohledně této série se týká toho, že anime seriál založený na prvních tří hrách, se dočká vydání na Netflixu.

Další úniky se týkaly série Monster Hunter. Nová hra s podtitulem Rise dorazí 26. března na Nintendo Switch, to už je oficiálně potvrzené. Údajně bychom se ale měli dočkat také PC verze, která na trh zamíří v říjnu téhož roku. Už dříve byla oznámena ještě jedna hra z tohoto univerza a tou je Monster Hunter Stories 2. Oficiálně je potvrzená verze pro Switch, ale únik opět mluví také o verzi pro PC. Na obě platformy by se titul měl podívat v červnu příštího roku.

Ani zde leaky nekončí. Capcom totiž pracuje na ještě jedné multiplayer hře s kódovým označením Shield. Ta by měla vyjít v demoverzi příští rok v září, plného vydání se dočkáme v březnu roku 2022. O co přesně jde, to zatím není jisté. Vypadá to ale, že Capcom bude chtít ke zvýšení popularity využít streamery, které bude "uplácet", aby hru hráli. Podle materiálů se nechtějí zaměřit na ty nejpopulárnější streamery, ale spíš na ty s o něco menší fanouškovskou základnou. Vyjde to tak levněji a budou si je moct udržet po delší dobu. Zrovna tyto úniky asi Capcom hodně bolí, protože to není něco, o čem by chtěli, aby se veřejnost dozvěděla.

Dostáváme se k posledním dvěma hrám, o kterých zatím moc nevíme. Jednou z nich je projekt Guillotine, u kterého je vydání na Nintendo Switch stanoveno na únor příštího roku. Vydání na další platformy bychom se měli dočkat v květnu. Posledním titulem je pak projekt Reiwa. U něho víme pouze to, že vyjde v květnu, platformy ani další podrobnosti nejsou známy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama