Mass Effect 3 je intenzivní a dojemné finále trilogie, zmiňuje první recenze
Mass Effect 3 Novinka Mass Effect 3 je intenzivní a dojemné finále trilogie, zmiňuje první recenze

Mass Effect 3 je intenzivní a dojemné finále trilogie, zmiňuje první recenze

Michal Burian

Michal Burian

18

Německý časopis GameStar jako první vydal recenzi očekávaného akčního sci-fi RPG titulu Mass Effect 3. Jak si titul vede?

Reklama

Podle německého GameStaru je Mass Effect 3 nefalšovaný závěr trilogie s velmi intenzivním a dojemným finále. Pokud půjdete pouze po příběhové lince, tak se herní doba pohybuje mezi 15 – 20 hodinami. Redaktor ale doporučuje i vedlejší mise (celkem 40 hodin hraní, včetně hlavních), které jsou velmi důležité, abyste se dozvěděli kompletní informace o invazi Reaperů.

Redaktor magazínu hrál PlayStation 3 verzi a podle jeho slov dokázali v BioWare vytvořit dosud nejpřesnější a nepůsobivější zážitek z celé série.

Grafickou stránku hry ani ovládání prozatím redaktor nehodnotil, protože hrál již zmíněnou PS3 verzi. Samotná zvuková stránka, příběh / questy a systém charakterů si odnesl plný počet bodů, zatímco atmosféra, obtížnost a itemy si podle pisálka zaslouží 9 bodů z 10.

O jeden bod hůř je na tom bojový systém, ten tedy získal 8/10.

Hra nabízí 90 minut cut-scén, velmi dynamický soundtrack a více než 100 scén s rozhovory. Ty se mění v závislosti na vašich rozhodnutích z předešlých dílů (tedy za předpokladu, že importujete uložené pozice z předešlých dílů).

Mass Effect 3 rovněž umožnuje přizpůsobit si Sheparda. Každá třída má 8 talentů s 6 úrovněmi, které se větví. Výhody upgradu zbraní bohužel nejsou tolik citelné.

Umělá inteligence nepřátel je velmi pokročilá. Hra je na střední obtížnost o něco těžší, musíte využít správné zbraně a strategicky přemýšlet.

Redaktor si v recenzi stěžuje především na neoptimální vyvážení obtížnosti.

"I přes nedostatky v designu levelů, které jsou podobné jako v Mass Effectu 2, je hra stále vzrušující, velkolepá a dramatická. Díky příběhu existuje velká šance, že si hru zahrajete znovu."

"Postavy jsou době animované, zamrzí nízké rozlišení textur."

V prvním spoileru se dozvíte informace o příběhu, o co přesně jde a jaká místa navštívíte, zatímco druhý vám prozradí menší bonus na konci hry.

Co se příběhu týče, ve snaze shromáždit spojence budete hledat lék na biologickou zbraň Genophage, stejně tak stavět Prothean zbraň a hlavně musíte zneškodnit bombu Cerberus dřív, než zničí polovinu měsíce. Mj. navštívíte Krogan ruiny, loď Geth a měsíc Turian planety Palaven.

Po závěrečných titulcích na vás čeká ještě zajímavá sekvence.

Finální hodnocení redaktor neudělil, protože čeká na PC verzi, aby mohl ohodnotit grafiku a ovládání. Z výše zmíněného lze ale očekávat známku 9/10.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama