Exodus Novinka McConaughey bude mít ve hře Exodus klíčovou roli

McConaughey bude mít ve hře Exodus klíčovou roli

Filip Svoboda

Filip Svoboda

Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Autoři chystaného sci-fi odpovídají na otázky fanoušků.

Reklama

Ačkoli akční sci-fi RPG Exodus zatím nemá stanovené datum vydání, vývojáři ze studia Archetype Entertainment jsou poměrně sdílní, především pokud jde o jejich vlastní, zbrusu nový svět. Už po prosincovém oznámení vysvětlovali princip cestování ve vesmíru Exodu nebo potvrdili, že ve hře nebudou chybět romance. V novém videu odpovídají veteráni BioWare James Ohlen a Chad Robertson na dotazy od hráčů.

Fanoušky už od vystoupení Matthewa McConaugheyho na The Game Awards zajímá, jakou roli ve hře hollywoodský herec ztvární. O podstatě charakteru sice tvůrci nic neprozradili, ujistili ale, že ani zdaleka nepůjde o roli epizodní. McConaughey má být přítomný od úvodu po epilog a s jeho postavou bude spojený velký zvrat.

Padly také otázky na život ve vesmíru. Ohlen a Robertson potvrdili, že veškeré formy života ve vesmíru jejich hry pocházejí ze Země. Po desítky tisíc let se ovšem vyvíjely, takže nejenže nástupci lidí mohou být zásadně rozdílní oproti nám, ale potkáme i rasy s původem v některých pozemských zvířatech.

Vývojáři potvrdili, že navzdory dilataci času při cestování vesmírem bude mít hlavní hrdina stabilní tým, k jehož členům si bude tvořit vztahy. Samotný protagonista je v podání autorů poněkud kryptický. Na otázku zda budeme moci hrát za mimozemského – respektive jiného, než lidského – hrdinu, odpovídají „ano i ne“.

V neposlední řadě vyjadřují šéfové Archetype nadšení ze spolupráce se spisovatelem Peterem F. Hamiltonem, který píše knihu ze světa Exodu a podílel se i na stavbě světa. Známý je pro sci-fi série Úsvit noci nebo Pandořina hvězda.

Exodus míří na PC, PS5 a Xbox Series. Už od roku 2022 s ním pomáhají také zkušení vývojáři ze Certain Affinity.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama