Metal Gear Survive bude pořád stealth hrou
Metal Gear Survive Novinka Metal Gear Survive bude pořád stealth hrou

Metal Gear Survive bude pořád stealth hrou

Jan Kalný

Jan Kalný

20

Konami si uvědomuje, co dělá Metal Gear tak ocěnovanou hrou, a nehodlá s ní bezmyšlenkovitě házet na všechny strany.

Reklama

Včerejší oznámení Metal Gear Survive bylo… překvapující. Někdo z nápadu, že se hra pokusí o kooperační survival akci, omdlel. Jiní tiše sedí v koutě s rukama na klíně a čekají, než se dozví, co to vlastně je.

I když hra ve včerejším oznamovacím traileru vypadala jako relativně akční titul, který má s Metal Gearem podobnost akorát ve jméně, manažer značky Richard Jones se v rozhovoru pro britský Eurogamer dušoval, že tomu tak není.

„Hratelnost je velmi podobná té z Metal Gear Solid V: The Phantom Pain a bude mít velmi podobné aspekty, jen k tomu přidáváme kooperaci,” začal.

„Je to něco, co bychom rádi prozkoumali a budeme se na to v Metal Gear Survive zaměřovat. Zkoušení misí různými způsoby a experimentování s ostatními hráči s odlišnými taktikami a podobné věci. Obecně je ve hře spousta znovuhratelnosti.”

„Kooperace je ale jenom jedna z částí hry. Metal Gear byl vždycky známý hlavně díky stealthu, a to je to, co dělá Metal Gear Metal Gearem. Metal Gear Survive nabídne stealth. Chápu, že když se podíváte na trailer, ve kterém je dost akce, tak to tak úplně nevypadá, ale stealth ve hře je a snažíme se hrát si s nápadem, že kooperace a stealth mohou koexistovat,” dodal.

„Máte tam kooperaci, máte tam stealth a máte tam to, co nazýváme 'masivní biologické hrozby' [massive biological threats v originálním znění, pozn. redakce]. Jen vás chci ujistit, že šlo o teaser. Je to jen něco málo z toho, s čím budete ve hře bojovat. Když se podíváte na konec traileru... no, více říkat nebudu.

V boji proti zmíněným hrozbám vám budou pomáhat nové a alternativní zbraně. Jedním z důvodů, proč je Metal Gear tak oblíbený a známý, je to, že nabízí velkou spoustu vybavení - od zbraní po různé předměty a zařízení, která vám dovolují experimentovat a kreativně je využívat. A toho se nechceme vzdát.”

Došlo také na vysvětlení příběhu. Z něho jsme se ale vlastně nedozvěděli nic nového, jen to, co už jsme mohli vidět nebo poznat z traileru. Hra začíná krátce po událostech Ground Zeroes, kdy se dokázal Snake a Miller dostat z Mother Base, ale ne každý přeživší mohl utéct. Něco se stane a na nebi se otevřou červí díry, které vtáhnou části Mother Base i samotného hráče dovnitř. Následně se pak ocitáme v alternativní realitě, kde jsou kusy a zničené struktury, ale s vámi jsou zde i další přeživší členové Mother Base. A abyste mohli přežít, musíte spolupracovat.

Na více informací si budeme muset počkat, do té doby by ale snad mohly stačit kvalitní výřezy z traileru. Metal Gear Survive každopádně vyjde příští rok na PC, PS4 a Xbox One. Na závěr snad ještě jenom dodáváme zprávu ze včerejších jednohubek, kde jsme vás informovali, že hra nebude za plnou cenu 60 dolarů. Konkrétní cenu ale zatím neznáme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama