Novinka Metro slaví 10. výročí

Metro slaví 10. výročí

Martin Pritula

Martin Pritula

9
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

A spolu s tím studio sdílí spoustu zajímavých informací.

Reklama

Jak již název prozrazuje, vývojáři ze studia 4A Games dnes slaví se svými fanoušky 10. výročí, přičemž spolu s výše uvedeným trailerem, jež odhaluje data vydání všech podstatných knih a titulů, se vývojáři podělili i o rozsáhlý článek, který mimo jiné prozrazuje současné plány studia.

Metro slaví 10. výročí

Metro Exodus, technologie a next-gen verze

Začněme ale popořadě. Jak jistě víte, v letošním roce vyšlo Metro Redux na Nintendo Switch, které byste si, pokud jste fanouškem série a hrajete na cestách, díky mimořádným kvalitám portu rozhodně neměli nechat ujít. Pro Metro Exodus pak v první čtvrtině letošního roku vyšlo poslední příběhové rozšíření, které se zaměřovalo na příběh Sama. No a právě pro Exodus se již připravuje plnohodnotná next-gen verze, která přinese vyšší framerate, kratší nahrávací časy a podporu ray-tracingu. Všechny detaily prozatím vývojáři prozrazovat nechtějí, ale vypadá to, že se máme rozhodně na co těšit. Aktualizace vyjde příští rok pro Xbox Series X/S a PlayStation 5. Majitelům verze pro současnou generaci bude poskytnuta zcela zdarma. Kromě toho se ale pracuje i na dedikované verzi pro Mac a Linux.

Velké aktualizace pro konzole deváté generace se dočkal i interní engine, který veškeré tituly od 4A pohání, s čímž se dostáváme k plánům studia.

Metro slaví 10. výročí

Plány studia, aneb na co se můžeme těšit

Není tajemstvím, že vývojáři již započali práce na tom nejdůležitějším - na novém Metru. Spolu s tímto dále sdělují, že jsou odhodláni pokračovat ve vývoji příběhových titulů pro jednoho hráče. Jak dlouho si na další Metro počkáme ale zatím sdělit nechtějí, hra má být ovšem větší a lepší než cokoli předtím.

Ve spolupráci se Saber Interactive je ve fázi konceptu i multiplayerový titul, který by svět Metra představil hráčům jiným způsobem. Zde tvůrci zdůrazňují, že nehodlají učinit hru, která bude odpovídat nějakým trendům, ale chtějí vytvořit takový zážitek, který bude dávat pro svět Metra skutečně smysl.

Poslední důležitou informací je nová IP. Ačkoli studio chce na Metru pracovat ještě mnoho let, chtějí prozkoumat i neprobádané vody, s čímž se pojí realizace nové AAA značky, která bude vznikat po boku Metra.

Metro slaví 10. výročí

A jaký díl Metra se vám líbil nejvíce?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama