Mexiku se nezamlouvá Call of Juarez: The Cartel
Call of Juarez Novinka Mexiku se nezamlouvá Call of Juarez: The Cartel

Mexiku se nezamlouvá Call of Juarez: The Cartel

Michal Burian

Michal Burian

7

Ubisoft začátkem tohoto měsíce oznámil nový díl ze série Call of Juarez, který se mexickým úředníkům kvůli drogové válce vůbec nezamlouvá.

Reklama

Call of Juarez: The Cartel nás má zavést na moderního Divoký západ, jako je Los Angeles v Kalifornii nebo Juarez v prosluněném Mexiku, kde budeme bojovat s drogovými kartely. Ubisoft se v tiskové zprávě při ohlášení zmiňovat o cestování, silném příběhu, zajímavých postavách a široké škále herních možností.

A právě válka drogových kartelů se nelíbí mexickým úředníkům. Ty si totiž myslí, že tento scénář přispěje k větší brutalitě a bude nabádat děti k trestní činnosti.

V rozhovoru pro MSNBC to zmínil jeden úředník z města Ciudad Juarez v Chihuahua, který požádal mexickou vládu, aby hru Call of Juarez: The Cartel zakázala a informovala o tom francouzskou vydavatelskou společnost Ubisoft.

"Je pravda, že je u nás zločinecká situace velmi vážná. Nesnažíme se ji skrývat," uvedl kongresman Ricardo Boone Salmon.

"Neměli bychom ale vystavovat děti tomuto druhu scénáře. Bojím se, že se ho děti chytnou a budou podle něj růst."

Ciudad Juarez je považováno za jedno z nejnebezpečnějších míst na světě. V roce 2009 a 2010 kvůli drogovému násilí v tom městě zemřelo okolo šesti tisíc lidí.

"Děti vidí v televizi i ve videohrách stále jen násilí. Jsou přesvědčeni, že krev a zabíjení je naprosto normální. Může za to především zanedbaná péče," dodává Enrique Serrano, státní kongresman.

Call of Juarez: The Cartel je připravováno na třetí čtvrtletí letošního roku ve studiu Techland pro PC a konzole (pravděpodobně PS3 a Xbox 360).

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama