Microsoft absolvuje závěrečné slyšení v Bruselu
Novinka Microsoft absolvuje závěrečné slyšení v Bruselu

Microsoft absolvuje závěrečné slyšení v Bruselu

Filip Svoboda

Filip Svoboda

3

Pokusí se přesvědčit úřady ve věci nákupu Activision Blizzardu.

Reklama

Evropská komise, respektive antimonopolní úřady Evropské unie, mají rozhodnout ve věci plánované akvizice Activision Blizzardu ze strany Microsoftu do 11. dubna. Poté, co americký gigant obdržel takzvané prohlášení o námitkách, zažádal o slyšení před příslušnými evropskými orgány, které se odehraje 21. února. Informuje o tom agentura Reuters.

Microsoft už dříve avizoval, že věří, že se s Evropskou unií dokáže domluvit a nabídnout taková opatření, aby obchod prošel. Mezi ta patří nepochybně například závazek vydávat Call of Duty deset let na PlayStation a přinést značku i na Nintendo Switch.

Finální rozhodnutí evropských úřadů by mohlo výrazně ovlivnit soudní řízení, které vyvolala americká Federální obchodní komise (FTC) a které má začít až v srpnu. Microsoftu nahrává fakt, že Evropská unie formuluje svoje argumenty jinak a mírněji než FTC.

Stejný efekt by mohlo mít vyjádření britského Úřadu pro hospodářskou soutěž (CMA), které má dorazit 26. dubna. CMA sice v předběžné zprávě vyjadřuje obavy z obchodu a navrhuje Microsoftu jako jednu z variant například odprodání značky Call of Duty nebo části Activision Blizzardu, ale připouští zároveň, že by mohly stačit i dosavadní závazky Microsoftu.

S evropskými úřady jednal několikrát i šéf PlayStationu Jim Ryan, přičemž Sony je jedním z největších kritiků plánované akvizice. S obavami se ozvaly i společnosti Google nebo Nvidia.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama