Microsoft bude Xbox One X prodávat pod cenou
Novinka Microsoft bude Xbox One X prodávat pod cenou

Microsoft bude Xbox One X prodávat pod cenou

Michal Burian

Michal Burian

59

Firmě nebude vydělávat konzole, ale prodeje her.

Reklama

Xbox One X, mnohem výkonnější verze konzole Xbox One, se začne na pultech obchodů prodávat od 7. listopadu letošního roku za 499 amerických dolarů. U nás to bude 13 490 korun, potvrdilo české zastoupení Microsoftu.

Na výkon 6 teraflopů, 12 GB GDDR5 RAM, 1TB pevný disk a 4K ultra HD Blu-ray mechaniku je ale cena nastavena hodně nízko. Sám Phil Spencer v rozhovoru s webem Business Insider přiznal, že jim minimálně ze začátku prodeje konzole Xbox One X nepřinesou žádné peníze. Jinými slovy se tato výkonnější konzole bude prodávat pod cenou. Microsoft za výrobu a distribuci zaplatí víc, než avizovaných 499 dolarů.

Jak tedy Microsoft bude na Xboxu One X vydělávat? Prodejem her, stejně jako to dělá konkurenční Sony u PlayStationu. Společnost z amerického Redmondu spoléhá na to, že si zákazník kromě hardwaru koupí i software, případně nějaké další doplňky, včetně druhého gamepadu, lepších sluchátek apod. Zapomenout nemůžeme ani na prémiovou službu Xbox Live Gold, kterou si musí majitel Xboxu zaplatit, aby mohl hrát u svých her multiplayer. Odměnou mu jsou každý měsíc hry zdarma.

Ve světě videoher nejde o nic překvapivého. Konkurenční PlayStation měl také cenovku nastavenou níže, avšak takové Nintendo dokázalo téměř pokaždé z prodeje svých konzolí profitovat. Výjimkou bylo akorát Wii U, kde Nintendo spoléhalo na to, že si zákazník společně s konzolí pořídí i nějakou tu hru.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama