Microsoft by mohl koupit Discord
Novinka Microsoft by mohl koupit Discord

Microsoft by mohl koupit Discord

Ondřej Partl

Ondřej Partl

20
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Diskuze o koupi jsou ovšem v začátcích.

Reklama

Magazín VentureBeat včera uvedl, že podle jejich zdrojů by měl Discord zkoumat možnosti prodeje, a to v důsledku zájmu několika stran, které tuto společnost chtějí koupit. A podle jednoho zdroje dokonce mělo dojít na exkluzivní akviziční diskuzi s jednou z těchto stran.

Podle zdrojů pro Bloomberg by pak touto stranou měl být Microsoft, přičemž koupě by se mohla uskutečnit za více než 10 miliard amerických dolarů (zhruba 219 miliard Kč). Diskuze je ovšem teprve v začátcích a není jisté, jestli k dohodě vůbec dojde. Navíc je zde možnost, že Discord spíše zamíří na burzu.

Microsoft by mohl koupit Discord

Analytik pro Bloomberg, Matthew Kanterman, k této situaci uvedl:

"Koupě Discordu Microsoftem rozhodně dává velký smysl, protože tato společnost pokračuje v přetváření svého podnikání směrem k softwaru a službám. Je tu velká příležitost připojit prémiovou nabídku Discord Nitro do služby Game Pass, čímž by mohla získat další předplatitele k již hlášeným 18 miliónům."

Zástupci Microsoftu i Discordu odmítli tyto zprávy komentovat.

Discord také měl v minulosti vést diskuzi s Epic Games a Amazonem. Epic na žádost o komentář k těmto spekulacím neodpověděl, zatímco Amazon to komentovat odmítl.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama