Microsoft chce exkluzivní singleplayerové hry
Novinka Microsoft chce exkluzivní singleplayerové hry

Microsoft chce exkluzivní singleplayerové hry

Michal Burian

Michal Burian

29
Platformy Windows PC Xbox Xbox One

Šéf Xboxu chce u her zopakovat úspěch, který se jim povedl v oblasti služeb, platformy a zpětné kompatibility.

Reklama

Rozdíl mezi Microsoftem a Sony je patrný na první pohled. Společnost stojící za Xboxem se soustředí na kooperativní a online zážitky, jak dokládá nedávno vydané pirátské dobrodružství Sea of Thieves nebo připravované tituly State of Decay 2 a Crackdown 3. Na druhé straně máme PS4 exkluzivity v podobě singleplayerových příběhů Horizon: Zero Dawn, Shadow of the Colossus a nadcházejících God of War, Detroit: Become Human a Spider-Mana. Právě Horizon: Zero Dawn ukázal, že o hry pro jednoho hráče je stále zájem (prodalo se 7,6 milionů kopií po celém světě) a hodnocení God of War to jen potvrzuje (na Metacritic má v průměru 95 procent, od nás 10/10).

Všímají si toho i fanoušci Xboxu, kteří jsou v diskuzích často zklamáni a snaží se myslet pozitivně při pohledu do budoucnosti. Redaktor americké stránky IGN se proto snažil vyprovokovat Phila Spencera, šéfa Xboxu, jenž nedávno popřál Sony k úspěchu God of War v recenzích. Spencer na novináře zareagoval.

Ryan McCaffrey z IGN na Twitter napsal: „Fanoušci Xboxu umírají, aby si mohli zahrát exkluzivitu na úrovni jako je například God of War. Sony trvalo 10 let, než se dostala do současného bodu, kdy její studia připravují takového hry. Práce Sony začala v éře PS3. Xbox to může také dokázat, ale bude to trvat.“ S tweetem redaktora IGN souhlasím a zdá se, že s ním souhlasí i šéf Xboxu:

„Vývoj našeho hardwaru trval nějaký čas, stejně tak trvala příprava našich služeb, platformy a zpětné kompatibility. I růst našich vlastních herních značek si žádá čas. Vysoce kvalitní a rozmanité značky (ano, i singleplayerové) jsou našim cílem a jde o tituly, které si naši zákazníci zaslouží. V této oblasti můžeme mít podobné výsledky, které vidíme v hardwaru a platformě.“

Doufejme, že se jednoho dne takových titulů na Xboxu a Windows 10 skutečně dočkáme. Jedním z prvních by mohlo být nové Fable, které má připravovat nově vzniklé studio pod firmou, která stojí za Forzou Horizon. Fanoušci Microsoftu ale musí být trpěliví, zatím mají k dispozici pouze nejvýkonnější konzoli na trhu (Xbox One X), tak snad jednoho dne dostanou i hry, které si zaslouží.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama