Microsoft, Epic Games a Unity se také nedostaví na GDC
Novinka Microsoft, Epic Games a Unity se také nedostaví na GDC

Microsoft, Epic Games a Unity se také nedostaví na GDC

Johny

Johny

2

Další tři velké společnosti co se akce nezúčastní.

Reklama

List účinkujících na letošní GDC se zmenšuje a zmenšuje. Po stopách Sony, EA a Facebooku následují další tři velké společnosti, které kvůli obavám z koronaviru oznamují, že se akce nezúčastní.

Firma Unity stojící za velmi známým herním enginem na svém blogu napsala následující: "Bohužel, po dlouhém přemýšlení a úvaze, jsme se rozhodli nezúčastnit se GDC 2020. I když jsme toto rozhodnutí neučinili lehce, současný stav COVID-19 (koronavirus) vytváří příliš mnoho rizika. Zdraví našich zaměstnanců bereme velmi vážně. Nechceme, aby žádný zaměstnanec nebo partner Unity zbytečně ohrožoval své zdraví a bezpečnost."

Microsoft Game Stack oznámil tuto novinu také na svém blogu a slibují, že se o novinky podělí alespoň digitální formou: "Po důkladném přezkoumání pokynů od světových zdravotnických úřadů, jsme se rozhodli odstoupit od účasti na konferenci Game Developers Conference 2020 v San Franciscu. Zdraví a bezpečnost hráčů, vývojářů, zaměstnanců a našich partnerů po celém světě je naší nejvyšší prioritou. Zejména proto, že svět zažívá zvyšující se rizika pro zdraví veřejnosti spojená s koronavirem (COVID-19). Z tohoto důvodu plánujeme přesunout naši pozornost na naši digitální událost, která se uskuteční 16. – 18. března na adrese www.microsoft.com/gamestack. Zde představíme většinu našich plánovaných relací pro vývojáře her, které budou streamovány živě a dostupné na vyžádání.

A nakonec došlo i na Epic Games, které se také rozhodlo kvůli obavám o zdraví svých zaměstnanců nezúčastnit se letošní GDC.

Ačkoliv to zní, že snad každým dnem se GDC zruší kvůli nízkého množství zúčastněných, na události se má stále objevit několik stovek firem. Na r/games jsme také objevili mapu budovy, ve které jsou stánky účinkujících. Ti, kteří ohlásili, že se akce nezúčastní, jsou zaškrtání. Originální mapu můžete najít na oficiálních stránkách GDC zde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama