Microsoft hlásí rekordní rok pro své Xbox Game Studios hry
Novinka Microsoft hlásí rekordní rok pro své Xbox Game Studios hry

Microsoft hlásí rekordní rok pro své Xbox Game Studios hry

Smazaný uživatel

Smazaný uživatel

12
Platformy Xbox Xbox Series X|S Windows PC Xbox Xbox One

Brzy se dočkáme nových podrobností a gameplay ukázek z chystaných her.

Reklama

Microsoft přišel se zprávou o tom, že letošní rok je pro hry z produkce Xbox Game Studios, tedy z týmů, které jsou součástí partnerských studií Xbox, tím rekordním. "Inspiruje mě odhodlání a neobyčejná práce napříč našimi mnoha talentovanými kreativními týmy v rámci Xbox Game Studios k zahájení rekordního počtu letošních first party her," napsal generální ředitel pro Xbox Games marketing Aaron Greenberg.

Greenberg rovněž poznamenal, že nás tento měsíc bude čekat více podrobností o každé hře, která bude optimalizovaná pro Xbox Series X a S. Dočkat bychom se měli i gameplay ukázek. "Budeme sdílet ještě více podrobností o každé hře, která bude v tento svátek plně optimalizována pro spuštění Xbox Series X | S koncem tohoto měsíce, a také ukážeme více gameplay ukázek z těchto titulů, takže zůstaňte naladěni," sdělil Greenberg.

Doposud bylo vydáno 15 her z produkce Xbox Games Studios, přičemž 10 z nich bylo zbrusu nových. Celkem hráči na těchto hrách odehráli 1,7 miliard hodin, což je nově nejvyšší číslo pro tituly vytvořené studii z Xbox Games Studios. Připomeňme si tak několik titulů a jejich milníky.

Microsoft Flight Simulator dosáhl celkového hodnocení na Metacritic 92 a jedná se zatím o nejlépe hodnocenou PC hru pro tento rok. Hráči v této hře zahájili přes 26 miliónů letů a nalítali více než miliardu kilometrů. Pro Xbox byla letos nejlépe hodnocena hra Ori and the Will of the Wisps s hodnocením 90. Grounded, nový titul od Obsidianu, překonalo velmi rychle hranici 1 miliónů hráčů, zatímco Sea of Thieves dosáhlo 15 miliónů hráčů. Minecraft Dungeons si velmi rychle oblíbili fanoušci kooperačních her. Hra za poslední dva měsíce zaznamenala 6,9 milionu multiplayerových her.

Během poslední Xbox konference byly oznámeny i nové tituly, které budou mířit na nové konzole Xbox Series X a S. "Dosud to byl úžasný rok a s uvedením her Xbox Series X a Xbox Series S 10. listopadu se to ještě zlepší. Přes čtyři generace a tisíce her, které lze v tento svátek hrát, to bude největší startovní řada v historie her," píše Greenberg.

Rovněž nesmíme zapomenout na nejnovější členy Xbox Game Studios rodiny. V září se studia Bethesda, id Software, Arkane, MichineGames a Tango Gameworks staly součástí Xbox Games Studios potom, co Microsoft koupil zastřešující společnost těchto studií, ZeniMax Media.

Dalšími letos vydanými tituly z dílny Xbox Games Studios jsou například Age of Empires III: Definitive Edition, Battletoads, Bleeding Edge, Tell Me Why, nebo Wasteland 3.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama