Microsoft hodlá konkurovat OnLive
Xbox 360 Novinka Microsoft hodlá konkurovat OnLive

Microsoft hodlá konkurovat OnLive

Michal Maliarov

Michal Maliarov

5

Společnost údajně připravuje velký herní portál, který spojí komunitu Xbox Live napříč všemi platformami výrobce – PC, Xbox360, tablety i mobilními telefony.

Reklama

Něco podobného v současné době již existuje a ke svému Gamertagu a účtu Xbox Live se přihlásíte takřka odkudkoliv. Microsoft ale plánuje jít ještě dál a umožnit hraní Xbox360 her na všech platformách. Bude stačit si pouze jednou koupit hru a bude dostupná na vašem PC, konzoli, tabletu i telefonu.

„Po nedávném oznámení online úložiště a Cloud služby pro majitele Xboxu360 bylo jen otázkou času, kdy Microsoft sáhne po streamovací službě her podobné OnLive a umožní zákazníkům hrát Xbox360 hry napříč všemi přístroji ze svého portfolia,“ říká zpráva.

„Microsoft Studios už zažilo velký úspěch v podobném typu služeb, především díky Full House Pokeru, Xbox Live Arcade a systému Windows Phone 7, což se ukázala jako velmi úspěšná testovací základna. V blízké budoucnosti by tak měly věci zajít ještě dál.“

Na mobilních zařízeních a tabletech je v současné době možné se připojit na svůj profil Xbox Live, chatovat s kamarády a sledovat žebříčky. Některé zprávy z července letošního roku také říkají, že by měl nový operační systém Windows 8 dovolit svým uživatelům hrát Xbox360 hry na PC. To ale zatím potvrzeno nebylo.

Je jasné, že se Microsoft snaží o jednotný systém, který by spojil vše se vším a z kroků, jež zatím podstoupil se mu to rozhodně daří. Jak daleko s tím zajde v blízké době, to je otázka.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama