Microsoft investuje do svých týmů, otevře nová studia nebo některá koupí
Novinka Microsoft investuje do svých týmů, otevře nová studia nebo některá koupí

Microsoft investuje do svých týmů, otevře nová studia nebo některá koupí

Michal Burian

Michal Burian

13

Společnost plánuje velké investice, aby vytvářela vlastní hry pro své platformy.

Reklama

Mít nejvýkonnější konzoli na trhu není vše. Xbox One X dnes spatřil světlo světa, ale Microsoft si dobře uvědomuje, že mu chybí zajímavé exkluzivity, kvůli kterým by si hráči Xbox kupovali. Společnost tak plánuje investovat nemalé finanční prostředky do svých stávajících tvůrčích týmu, založit nová studia a případně některé ze stávajících vývojářských týmů koupit.

Microsoft tímto krokem reaguje na kritiku, které v posledních letech čelil, kdy zavřel několik tvůrčích celků a zrušil nadějně vypadající hry.

„Potřebujeme růst. Jednou z našich silných stránek musí být schopnost vytvářet obsah. V posledních letech jsme neinvestovali tolik, kolik jsme měli,“ přiznává šéf Xbox divize Phil Spencer v rozhovoru pro server Bloomberg.

Microsoft si tak opět začal uvědomovat, že potřebuje vlastní týmy, které budou vytvářet hry. V posledních letech totiž Microsoft spíše domlouval časové exkluzivity, které se na Xboxu One ale moc dobře neprodávaly, včetně Rise of the Tomb Raider a Dead Rising 4. Nejsilnějšími značkami Xboxu tak stále jsou série Halo, Gears of War a Forza.

Nezbývá než doufat, aby investice do vývoje her znamenala v budoucnu příchod nových značek a ne pouze ždímání těch stávajících.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama