Microsoft končí s hrami pro Xbox One
Novinka Microsoft končí s hrami pro Xbox One

Microsoft končí s hrami pro Xbox One

Jan Urbančík

Jan Urbančík

4
Platformy Xbox Xbox Series X|S Xbox Xbox One

Všechny další first-party tituly už vyjdou pouze na Series X a S.

Reklama

Už je to víc než dva a půl roku, co na trh dorazily konzole aktuální generace. Oba jejich výrobci, Sony a Microsoft, přesto dosud většinu svých her vydávali stále i na zařízení minulé generace. Právě druhá jmenovaná společnost však nyní oznámila, že je s tím konec.

"Přesunuli jsme se na devátou generaci," řekl šéf Xbox Game Studios Matt Booty v rozhovoru pro magazín Axios. Zároveň dodal, že žádný z interních týmů Microsoftu už nepracuje na hře pro Xbox One, byť samozřejmě podpora již vydaných titulů bude pokračovat. Booty zároveň říká, že je zde stále možnost, jak si nové hry na Xboxu One zahrát, a to přes cloud.

Nativně si však nové tituly zahrajete už pouze na Xboxu Series X či S. Booty se vyjádřil také k určité kontroverzi právě okolo levnějšího a méně výkonného Series S. Už několik vývojářských týmů si stěžovalo, že je s optimalizací pro tuto platformu problém a do budoucna to může být docela velká brzda. "Je to víc práce? Rozhodně," říká Booty. Obratem ale dodává, že vývojáři postupně dokážou ze Series S vytěžit víc výkonu, zvlášť pokud už jde o jejich druhý projekt pro tuto platformu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama