Microsoft koupil Activision Blizzard
Novinka Microsoft koupil Activision Blizzard

Microsoft koupil Activision Blizzard

Smazaný uživatel

Smazaný uživatel

126
Platformy Xbox Xbox Series X|S Windows PC Xbox Xbox One

Xbox Game Studios se tak rozrůstá o další slavné značky.

Reklama

Po ZeniMax Media, a tedy celé Bethesdě, se Microsoft v akvizicích rozhodl nezastavit. Nejnovějším členem rodiny Xbox Game Studios se stává společnost Activision Blizzard. Microsoft, a zároveň Xbox, tak získává takové slavné značky, jako je například Diablo, Overwatch, Warcraft, Call of Duty, Tony Hawk, Crash Bandicoot, Spyro a Starcraft. Za akvizici Microsoft údajně zaplatil skoro 70 miliard dolarů.

Microsoft, potažmo Xbox Games Studios, tak získává týmy Activision Publishing, Blizzard Entertainment, Beenox, Demonware, Digital Legends, High Moon Studios, Infinity Ward, King, Major League Gaming, Radical Entertainment, Raven Software, Sledgehammer Games, Toys for Bob, nebo Treyarch.

V příspěvku na portálu Xbox Wire se uvádí, že do uzavření této akvizice budou společnosti Activision Blizzard a Microsoft Gaming nadále fungovat nezávisle. Jakmile bude dokončena, bude se společnost Activision Blizzard zodpovídat Philu Spencerovi, co by generálnímu řediteli herní divize Microsoftu. "Je pro nás neuvěřitelně vzrušující oznámit, že společnost Microsoft souhlasila s převzetím společnosti Activision Blizzard. Za mnoho desetiletí si studia a týmy, které tvoří Activision Blizzard, vydobyly obrovské studnice radosti a respektu miliard lidí po celém světě. Jsme neuvěřitelně nadšeni, že máme možnost spolupracovat s úžasnými, talentovanými a oddanými lidmi z Activision Blizzard," uvedl Spencer v příspěvku.

Jak už asi můžete hádat, po uzavření celé akvizice bude Microsoft v rámci Xbox Game Pass a PC Game Pass nabízet co nejvíce her od Activision Blizzard. Předplatné Game Pass, které má podle nového oznámení už 25 milionů předplatitelů, uvitá jak nové, tak starší tituly z knihovny Activision Blizzard.

Microsoft koupil Activision Blizzard

Tyto zprávy přicházejí v době, kdy se společnost Activision Blizzard zmítá v nepříjemném a veřejném soudním sporu o diskriminaci a obtěžování, který podal stát Kalifornie. K dnešnímu dni tato žaloba vyústila v odchod několika klíčových osobností. Mnoho hráčů a fanoušků by rádo vidělo odchod současného šéfa Activision Blizzard, Bobbyho Koticka. Podle dosavadních informací ovšem Kotick zůstane generálním ředitelem Activision Blizzard, a to i po akvizici Microsoftem. "Bobby Kotick bude i nadále zastávat funkci generálního ředitele společnosti Activision Blizzard a spolu se svým týmem se bude i nadále soustředit na řízení úsilí o další posílení firemní kultury a urychlení obchodního růstu," uvádí se v prohlášení.

A stejně jako u Bethesdy, tak i zde nastává otázka toho, jak to bude s případnou exkluzivitou některých titulů od Activision Blizzard. Díky politice Microsoftu si PC hráči nemusí dělat starost, avšak jinak je to u PlayStation hráčů. Phil Spencer se k případné exkluzivitě zatím nevyjádřil a pravděpodobně to tak nějakou dobu i bude. Zpráva je poměrně čerstvá a akvizici ještě musí schválit kontrolní úřady. Nicméně je zde možnost, že Microsoft bude postupovat stejně jako v případě Bethesdy, kdy Spencer potvrdil exkluzivitu nových značek pro konzole Xbox, ale také některých už zavedených, jako například The Elder Scrolls VI. V takovém případě by se například budoucí díly Call of Duty nemusely dostat na konzole PlayStation, stejně tak jako chystané Diablo IV.

Níže můžete nalézt obrázek, znázorňující všechny studia spadající pod Xbox Game Studios.

Microsoft koupil Activision Blizzard
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama