Microsoft má připravovat bílý Xbox Series X bez mechaniky
Novinka Microsoft má připravovat bílý Xbox Series X bez mechaniky

Microsoft má připravovat bílý Xbox Series X bez mechaniky

Filip Svoboda

Filip Svoboda

4
Platformy Xbox Xbox Series X|S

Můžeme se dočkat už v létě.

Reklama

Microsoft má chystat novou verzi Xboxu Series X už na letošní léto. Tvrdí to zdroje magazínu Exputer, který má k dispozici i obrazový materiál, který nemůže zveřejnit. Největší novinkou bude absence mechaniky.

Bílá varianta Xboxu Series X nemá mít možnost přehrávat fyzické kopie her. Chybějící mechanika povede zřejmě také k nižší ceně konzole. Mohla by být levnější o 1 až 2,5 tisíce korun. Vylepšením má projít také chlazení a napájecí konektor Nexus. Naopak se nerozšíří kapacita úložiště ve výši 1 TB.

Microsoft má zvažovat vydání konzole už v červnu nebo v červenci. Může ale dojít k mírnému odložení. Minulý týden představitelé Xboxu potvrdili, že nový hardware dorazí letos.

Šéf Xboxu Phil Spencer tento týden komentoval obavy hráčů o fyzické kopie her. „Podporujeme fyzická média, ale nemáme potřebu je prosazovat neúměrně poptávce zákazníků. (...) Právě teď většina zákazníků kupuje hry digitálně,“ vysvětloval, „herní konzole se staly téměř poslední spotřební elektronikou, která má mechaniku. To je opravdu problém, pokud jde o počet výrobců mechanik a s tím spojené náklady.“

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama