Microsoft má vyšší příjmy díky své herní divizi
Novinka Microsoft má vyšší příjmy díky své herní divizi

Microsoft má vyšší příjmy díky své herní divizi

Smazaný uživatel

Smazaný uživatel

2
Platformy Windows PC Xbox Xbox Series X|S Xbox Xbox One

Naznačují to údaje za poslední kvartál.

Reklama

Společnost Microsoft nedávno zveřejnila své výsledky tržeb za druhé čtvrtletí fiskálního roku 2021, přičemž vykázala tržby 43,1 miliardy amerických dolarů a čistý příjem okolo 15,5 miliardy amerických dolarů. Tržby tedy vzrostly o 17 procent a čistý příjem se zvýšil o 33 procent. Tento větší nárůst je způsoben také herní divizí společnosti Microsoft, především potom díky poptávce po nových konzolích Xbox, službě Xbox Game Pass a xCloud, ale také zařízení Microsoft Surface.

Jedná se o první čtvrtletí prodeje nových konzolí Xbox Series X a Series S. Zatímco obě konzole debutovaly ke konci čtvrtletí, konkrétně 10. listopadu, Microsoft říká, že tržby z hardwaru vzrostly o 86 procent, právě díky konzolím nové generace. Finanční ředitelka společnosti Microsoft Amy Hood uvedla, že společnost očekává v příštím čtvrtletí velkou poptávku po nových konzolích, nicméně jejich nabídka bude stále omezená.

Tržby z obsahu a služeb okolo konzolí Xbox se také zvýšily o 40 procent ve srovnání se stejným čtvrtletím loňského roku. Hry byly neuvěřitelně populární po celý rok 2020. Mnoho hráčů se během pandemie rozhodlo využít služby Xbox Game Pass a xCloud, díky čemuž se společnosti Microsoft celkové tržby z her zvýšily o 51 procent a za první čtvrtletí vůbec dosáhly 5 miliard dolarů. Xbox Game Pass v současnosti hlásí 18 miliónů aktivních předplatitelů.

Kromě her a konzolí debutovaly také zařízení Microsoft Surface Pro X a Surface Laptop Go. Tržby z prodejů těchto laptopů a počítačů vzrostly sice jen o 3 procenta, ale v současnosti vůbec poprvé dosáhly k hodnotě 2 miliard dolarů.

Zvýšené tržby Microsoft zaznamenal i jinde než v herní sekci. Například počet předplatitelů kancelářského balíku Microsoft 365 Consumer se také zvýšili na 47,5 milionu, což je nárůst o 28 procent.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama