Microsoft má z Call of Duty nižší podíl, než je běžné
Call of Duty Novinka Microsoft má z Call of Duty nižší podíl, než je běžné

Microsoft má z Call of Duty nižší podíl, než je běžné

Filip Svoboda

Filip Svoboda

1
Platformy Xbox Xbox Series X|S Windows PC Xbox Xbox One

Activision dotlačil Xbox k netradiční dohodě.

Reklama

Sarah Bond, viceprezidentka Microsoftu, byla v rámci prvního dne slyšení před americkým federálním soudem ve věci nákupu Activision Blizzardu tázána na podíl, který získává z prodeje her od Activisionu. Rozdělení tržeb za sérii Call of Duty totiž není tradičních 30 ku 70, nýbrž pouze 20 ku 80.

Activision měl při podepisování nové dohody na Microsoft výrazně tlačit. Vydavatel odmítal pracovat na Call of Duty pro Xbox Series X a S, dokud nebude smlouva podepsána. Současně naznačoval, že má výhodnější podíl vyjednaný i se Sony.

„Bylo jasné, že Call of Duty bude na PS5, a nebylo by dobré, kdyby nebylo při vydání také na Xboxu,“ řekla Bond. Nakonec Microsoft na požadavek Activisionu přistoupil. Podle viceprezidentky společnost souhlasí s netradičním rozvržením podílu „ve chvíli, kdy je přesvědčena, že je rozhodující obsah získat“.

Activision měl zároveň oslovit Microsoft, zda se nechce zapojit do „boje“ o marketingovou spolupráci pro sérii Call of Duty. Zde se ale Microsoft neangažoval a výhody tak připadly Sony, s níž tato smlouva vyprší v roce 2025.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama