Microsoft má zvažovat Xbox One bez mechaniky
Novinka Microsoft má zvažovat Xbox One bez mechaniky

Microsoft má zvažovat Xbox One bez mechaniky

Jiří Šmerda

Jiří Šmerda

12
Platformy Xbox Xbox One

Microsoft má možná v plánu v příštím roce vydat novou verzi konzole Xbox One, tentokrát však bez mechaniky pro disky.

Reklama

Na poli hardwaru se v Microsoftu v poslední době pořád něco děje. Všichni hltáme novinky o konzolích z rodiny Scarlett, které mají být nástupcem nynějšího Xboxu One. Získáváme stále více informací o streamovací službě, která by měla být součástí příští generace Xbox konzolí. Teď se k nám ale dostalo něco z naprosto jiného soudku. Microsoft zvažuje vytvoření nové verze Xboxu One, zaměřené pouze na digitální distribuci bez přítomnosti mechaniky pro disk.

S touto novinkou přišel v pátek internetový magazín Thurrott, nikdo z Microsoftu tuhle informaci ale doposud nepotvrdil ani nevyvrátil. Že by to mohlo být možné, dosvědčuje i fakt, že to není poprvé, kdy o této možnosti Microsoft přemýšlí. Sám Phil Spencer, leader značky Xbox, o takové možnosti mluvil již při vydání samotného Xboxu One, případně už při prvním oznámením. Po nevoli hráčů od záměru vedení společnosti ustoupilo.

Smysl této konzole by měl být hlavně v její cenové dostupnosti. Díky absenci mechaniky by mohla cena konzole klesnout na 200 dolarů nebo ještě níž, při čemž v současné době je normální verze Microsoftí konzole oceněna na 299 amerických dolarů. Součástí tohoto nápadu by měl být i takzvaný „disc-to-digital“ program, kdy si fyzické kopie budou moci majitelé bezplatně vyměnit za digitální verze. Pokud jsou dostupné informace pravdivé, konzole by měla být k dispozici na jaře příštího roku.

Zajímalo by mě, jak se k takové možnosti stavíte vy? Jelikož je stále ve hře, že některý typ konzole Scarlett může být závislý pouze na digitální distribuci společně se streamováním her, může se stát, že nás krabicové verze hry opustí, a to velice brzy. Chybělo by vám to, nebo si už stejně kupujete hry jenom digitálně?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama