Microsoft nabídl Call of Duty na PlayStation do roku 2027, Sony odmítlo
Call of Duty Novinka Microsoft nabídl Call of Duty na PlayStation do roku 2027, Sony odmítlo

Microsoft nabídl Call of Duty na PlayStation do roku 2027, Sony odmítlo

Filip Svoboda

Filip Svoboda

15
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

V platnosti je stále dohoda mezi Sony a Activisionem.

Reklama

V posledních týdnech sledujeme intenzivní „souboj“ mezi společnostmi Sony a Microsoft, které se vyjadřují k plánované akvizici Activision Blizzardu ze strany druhé jmenované firmy. Japonský gigant se snaží regulační úřady jednotlivých států, které musí obchod posvětit, přesvědčit, že Microsoft získá příliš velkou výhodu na herním trhu. Ten se brání daty o dominanci Sony.

Díky dokumentům, které Microsoft poskytl britským úřadům, se dozvídáme detaily o možné exkluzivitě Call of Duty pro platformy americké společnosti. Všiml si jich magazín TweakTown.

Microsoft zaprvé potvrdil dřívější slova ředitele PlayStationu Jima Ryana o nabídce, která měla zaručit prodloužené vydávání Call of Duty na PlayStation. Podle Ryana na tři roky po vypršení dohody mezi Sony a Activisionu. Nejpopulárnější FPS bychom si na konzolích od Sony zahráli nejméně do roku 2027. Ačkoli datum konce zmiňované dohody s Activisionem ve veřejných dokumentech nenajdeme, rychlé počty prozrazují, že současná smlouva vyprší v roce 2024.

Úryvek z dokumentů Microsoftu poskytnutých britským regulačním úřadům
Úryvek z dokumentů Microsoftu poskytnutých britským regulačním úřadům

Sony nabídku Microsoftu odmítlo. „Jejich návrh byl v mnoha ohledech neadekvátní a nezohledňoval dopad na naše hráče,“ řekl Ryan.

Znamená to tedy, že pokud se Microsoftu podaří uzavřít probíranou akvizici, Call of Duty bude moci být exkluzivní právě od roku 2024. Šéf Xboxu Phil Spencer sice mírní obavy, ale samotná nabídka konci série na PlayStationu nasvědčuje.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama