Microsoft nebyl jediný, kdo usiloval o koupi Minecraftu
Minecraft Novinka Microsoft nebyl jediný, kdo usiloval o koupi Minecraftu

Microsoft nebyl jediný, kdo usiloval o koupi Minecraftu

Jan Kalný

Jan Kalný

11

Zálusk na tuhle značku měl i Activision a EA.

Reklama

Pokud jste nebyli poslední půlrok zakopání někde u lávy, určitě vám neušlo, že se Microsoft zmocnil přehnaně populárního Minecraftu. Tedy zmocnil za určitou cenu. Konkrétně 2,5 miliardy dolarů. Jak si můžete ale představit, Microsoft nebyl jediný, kdo o tuhle značku stál. Ve frontě se objevil i Activision a EA. Odhaleno to bylo v interview Forbes, který si popovídal s autorem hry, Markusem "Notchem" Perssonem.

Markus měl podmínku, že prodá hru tomu, kdo bude hry dělat způsobem, jakým se mu líbí. Activision tímto neprošel a můžeme se pouze domnívat, proč se mu nelíbilo ani EA. O Electronic Arts nechtěl Notch mluvit. Nakonec tak celá značka padla do rukou Microsoftu.

Když Notch postnul tweet, ve kterém se ptal, jestli někdo nechce koupit jeho podíl, zazvonil generálnímu řediteli Mojangu, Carlu Mannehovi, telefon, na jehož druhé straně byl Microsoft, který se ptal, zda to myslí vážně.

Forbes navíc připomněli Notchovi i to, že řekl, že nechce svou hru prodat nějakému gigantovi.

„Samozřejmě musíme být zodpovědní za to, co řeknete, ale necítím se špatně za to, že jsem změnil svůj názor na něco, co jsem dřív tvrdil,” odpověděl Markus.

Teď už můžeme jen přemýšlet nad tím, jak by to s Minecraftem dopadlo, kdyby se ho zmocnil třeba Activision... Radši nad tím nebudeme ani přemýšlet.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama