Microsoft nemá v plánu koupit Silent Hills
Novinka Microsoft nemá v plánu koupit Silent Hills

Microsoft nemá v plánu koupit Silent Hills

Michal Burian

Michal Burian

15

Phil Spencer rozprášil spekulace o možné koupi Silent Hills, který měl vyjít na PlayStation 4.

Reklama

Začátkem tohoto týdne se vyrojily spekulace tvrdící, že Microsoft usiluje o to, aby koupil zrušený Silent Hills, který byl představen loni v srpnu na Gamescomu v rámci tiskové konference Sony.

Hru připravoval japonský designér Hideo Kojima ve spolupráci s uznávaným režisérem Guillermo del Torem. Kvůli neshodám mezi Konami a Kojimou ale Silent Hills nevznikne. Vydavatelská společnost se pohádala s tvůrcem Metal Gear série, který je rozhodnut po dokončení Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain odejít a věnovat se něčemu jinému.

Spekulace se šířily od anonymního zdroje, který tvrdil, že Silent Hills je z 80 procent hotov a Microsoft usiluje o koupi celé značky za několik miliard dolarů. To samo o sobě rozsvítilo červenou na semaforu, vždyť Microsoft koupil mnohem úspěšnější Minecraft za 2,5 miliard dolarů.

Phil Spencer, šéf Xbox divize, se už na celou záležitost nedokázal dívat a na svém Twitteru jasně napsal, že nic takového není pravda. „Nejsem si jistí, kde spekulace začaly, ale já nechci nikoho obelhávat. Je mi líto, ale není to pravda.“

Šance na vznik Silent Hills přece jen žije, zástupci Konami v dopise vysvětlili nedávné rozhovory s novým generálním ředitelem a jasně dali najevo, že chtějí i nadále vyvíjet hry ze svých oblíbených sérií pro konzole a PC. Více si přečtěte zde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama