Microsoft odhalil, jak to bude s indie vývojáři na Xbox One
Novinka Microsoft odhalil, jak to bude s indie vývojáři na Xbox One

Microsoft odhalil, jak to bude s indie vývojáři na Xbox One

Rosťa Viktorin

Rosťa Viktorin

25

Po několikanásobné změně názoru Microsoft na Gamescomu definitivně prozradil, na co se mohou nezávislí vývojáři na Xbox One těšit.

Reklama

Vzniknul tak zbrusu nový program ID@Xbox, jehož prostřednictvím mohou indie tvůrci vydávat vlastní hry. Zodpovědní lidé se údajně sešli s víc jak 50 studii, aby zjistili, jak by takový program podle nich měl vypadat.

Každý zaregistrovaný vývojář se tudíž nově může těšit na dva dev kity zdarma, stejně jako přístup k ničím neomezovanému výkonu konzole, cloudovým službám a nástrojům pro Kinect a Xbox Live, do nichž spadají kupříkladu achievementy či Gamerscore.

Registrace do ID@Xbox začaly od dnešního dne, přičemž Microsoft uvedl, že žádosti lidí z nezávislé scény budou vyřizovaný přednostně. Dvojnásob, pokud už někdy na konzole, PC, nebo tablety vyvíjeli.

Co je ale nejpodstatnější, na rozdíl od Xboxu 360 už nebudou muset autoři platit žádné poplatky za certifikaci, updaty, nebo žádosti! Navíc bude k dispozici tým expertů přímo z Microsoftu, jenž se bude snažit tvůrcům pomáhat se všemi problémy.

Podstatně víc se však studia obávají o to, aby jejich tituly v digitálním obchodě nezapadnuly. To se ale podle zodpovědných lidí nestane. Díky chytrému systému vyhledávání, plus zobrazování toho, co je mezi komunitou nejpopulárnější, se prý dostane na každého.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama